Кір не відступає. У Кривому Розі захворіли троє медичних працівників

ЗДОРОВ'Я
08.04.19 - 11:40

За останній тиждень у Дніпропетровській області зареєстровані 94 випадки захворювання на кір, серед яких 23 - у дітей.

Про це повідомила завідувачка відділом організації епідеміологічних досліджень Дніпропетровського обласного лабораторного центру МОЗ України Олена Кузьменко. - ІА «МОСТ-ДНІПРО».

 

Випадки зареєстровані у містах: Дніпро (24), Первомайськ (23), Кривий Ріг (10), Новомосковський район (8), Петропавлівський район (7), Кам'янське (5), Новомосковськ (4), Павлоград (2), Дніпровський район (2), Криничанський район (2), Софіївський район (2), Тернівка, Нікопольський, П'ятихатський, Синельниківський та Солонянський райони - по 1 випадку.

 

У Кривому Розі зафіксували 3 випадки цієї недуги серед медичних працівників.

 

Усього за тиждень в області було зафіксовано 5 спалахів кору: в Первомайську (серед працівників шахти - 26 випадків), в Кам'янському (серед учасників шахового турніру - 4 випадки), в Дніпрі (серед співробітників пошти - 7 випадків), в Новомосковському районі (сімейне вогнище - 4 випадки).

 

За три місяці в нашому регіоні зареєстровані 25 спалахів, кількість хворих на кір досягла 622 (370 дорослих і 252 дитини).

Показник захворюваності на 100 тисяч населення - 18,7.

 

На жаль, є один 1 летальний випадок - 46-річна жінка в Кривому Розі.

 

Відсоток хворих дітей до 17 років становить 40,5%. Найбільше схильні до ризику діти шкільного віку 5-9 років і 10-14 років.

 

Серед загальної кількості хворих на кір, 77,2% - люди, які не пройшли вакцинацію.

 

Олена Кузьменко додала, що виходячи з динамічного поширення кору серед населення, можна говорити про невтішний прогноз на майбутнє.

Зупинити хворобу може тільки вакцинація. Всі регіони забезпечені якісними та ефективними вакцинами проти кору, паротиту та краснухи.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: