Колоритно, весело і смачно. Криворіжці козакують на Всеукраїнському фестивалі. Фоторепортаж

СВЯТО
14.10.19 - 13:03

У парку Героїв проходить 3-ій Всеукраїнський фестиваль козацької пісні.

«Мені дуже приємно, що Кривий Ріг сьогодні об’єднав справжніх нащадків Мамая - сильних духом, міцних, спритних, талановитих та співучих! Я радий вітати всіх гостей нашого козацького краю на гостинній криворізькій землі. Впевнений, що свято спорту та творчості подарує усім гарний настрій, заряд бадьорості та нових друзів!" - привітав криворіжців міський голова.

 

На головному фестивальному майданчику свята виступає 45 творчих колективів з Київської, Дніпропетровської, Миколаївської, Кіровоградської областей - це майже 500 учасників. Козацькі пісні лунають у виконанні вокальних та хорових колективів.

 

В програмі свята різновікові творчі колективи виконують автентичні українські пісні козацької доби, а майстри образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва проводять виставки, майстер-класи Петриківського розпису і гончарства. У семи козацьких куренях від кожного району міста, частують стравами козацької кухні та розважають гостей козацькими забавами.

 

Щороку до фестивалю долучаються нові талановиті учасники, котрі не тільки беруть участь, а й щиро діляться своїм досвідом. Цього року вперше у фестивалі прийняв участь народний артист України,голова «Національної спілки кобзарів України», співак-бандурист Володимир Єсипок.

 

«Не дивно, що козацькі пісні Дніпропетровщини включили до Списку всесвітньої нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, бо дух козацтва відчувається у Кривому Розі всюди. Завдяки такому фестивалю зберігається, відроджується та популяризується історично-культурний пласт козацького пісенного мистецтва. Мені приємно, що шанувальники і насамперед виконавці легендарних козацьких пісень зібрались сьогодні разом на Криворіжжі»,- сказав Володимир Єсипок.

 

«Завітали на свято з синами, з друзями, гарно все організовано, ми і повболівали за учасників перегонів, і пісні поспівали, і скуштували смаколиків - дуже задоволенні. Такі заходи об’єднують і дають нам відчуття причетності до великої дружньої криворізької родини», - поділилися враженнями Ірина Заболотня.

 

Учасників фесту нагородять дипломами та сувенірами.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: