Компанія Black Iron заявила, що знайшла кредит для Шимановського ГЗК у Кривому Розі

БІЗНЕС
06.12.19 - 13:27

Канадська гірничорудна компанія Black Iron заявила, що знайшла кредит для майбутнього Шимановського ГЗК у Кривому Розі. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на заяву Black Iron, яка реалізує цей проєкт.

Нагадаємо, проєкт шукає гроші для розробки родовища майже 10 років.

 

Європейські банки зможуть дати позику в $250-300 млн на будівництво ГЗК на Шимановському рудному масиві під Кривим Рогом.

 

Кредиторів Black Iron не називає, але каже, що це «добре відомі й шановні постачальники боргового фінансування».

 

Готовність дати кредит компанія Black Iron вважає значним успіхом в організації фінансування Шимановського проєкту, хоча це далеко не перша заява компанії про те, що вона, нарешті, знайшла інвестора.

 

Black Iron займається запуском будівництва ГЗК майже десятиліття – цей актив компанія придбала в жовтні 2010 року.

 

«Орієнтовні процентні ставки, пільговий період до початку погашення і строк кредиту є досить конкурентоспроможними, – коментує новий привід згадати про проєкт Метт Сімпсон, генеральний директор Black Iron. – Тепер ми з нетерпінням очікуємо прискорення комерційних переговорів щодо фінансування будівництва проєкту».

 

Канадці оцінюють необхідні інвестиції для запуску першої черги виробництва у $436 млн. З них $260 млн – кредитні кошти або облігації.

 

Перша черга має, за планами інвесторів, випускати 4 млн т залізорудної сировини. Стільки ж і друга, але на її введення знадобляться ще $312 млн. Компанія розраховує почати будівництво у 2020 році.

 

Як ми писали раніше, гірничодобувна компанія Black Iron домовилася з урядом України про умови отримання земельної ділянки під будівництво гірничо-збагачувального комбінату під Кривим Рогом.

 

Black Iron і Міністерство оборони України, за підтримки Прем'єр-міністра України і Міністерства економічного розвитку, підписали меморандум про взаєморозуміння. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: