Компенсація – 500 грн на комуналку у Кривому Розі. Що змінилося?

КОМУНАЛКА
01.02.20 - 11:38

У Кривому Розі п’ятий рік поспіль діє соціальна ініціатива міського голови щодо надання допомоги містянам в оплаті комунальних послуг, - інформує міський департамент соціальної політики.

Щороку допомогу у вигляді компенсації на оплату послуг тепло- або водопостачання та водовідведення отримують понад 140 тисяч криворіжців.

 

Що змінилося в цьому році в порядку надання такої компенсації:

 

По-перше: розширили перелік послуг, на які надається часткова компенсація. До переліку додали послугу з управління або утримання багатоквартирного будинку.

 

Криворіжці, які зареєстровані та мешкають у гуртожитках зможуть отримати компенсацію на два види послуг - це 500 грн. на послугу тепло- або водопостачання та водовідведення, а також 500 грн. на послугу з утримання гуртожитку та прибудинкової території. Зауважуємо, що це не стосується мешканців студентських гуртожитків чи відомчих.

 

По-друге: спростили процедуру надання документів на отримання часткової компенсації. Тепер не потрібно надавати копії паспорта, пільгового посвідчення, довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, копії трудової книжки тощо. Достатньо мати при собі оригінали цих документів.

 

Тобто, для отримання компенсації необхідно подати заяву та додати відповідну довідку. Наприклад: для студентів денної форми навчання – довідка з навчального закладу; для працівників бюджетних установ чи комунальних підприємств - з місця роботи, для безробітних - з центру зайнятості про перебування на обліку понад рік тощо.

 

Часткова компенсація надається понад 20-ти категоріям криворіжців, які постійно проживають на території міста та мають реєстрацію у м. Кривому Розі. За заявою одержувача компенсацію перераховують на особові рахунки підприємств-надавачів послуг, об’єднань, товариств, що нараховують плату за тепло- , водопостачання та водовідведення, управління, утримання будинку.

 

З порядком проведення часткової компенсації, дислокацією пунктів прийому, телефонами гарячої лінії можна ознайомитися за посиланням.

 

Також заяву на отримання часткової компенсації можна подати в Центрі надання адміністративних послуг «Віза» та мобільному офісі. Документи на отримання часткової компенсації приймають до 01 грудня 2020-го року.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: