Кому болить війна. Українські військові стрічки - на австралійському кінофестивалі

КУЛЬТУРА
01.12.20 - 15:20

Дві українські стрічки, створені за підтримки Держкіно, увійшли до конкурсної програми австралійського кінофестивалю Veterans Film Festival, - повідомляє Держкіно України.

До секції повнометражних фільмів Міжнародного кінофестивалю Veterans Film Festival в Австралії відібрали воєнну драму "Черкаси" режисера Тимура Ященка та документальний фільм "Родинна справа" режисера Валерія Балаяна.

 

Щорічний австралійський кінофестиваль Veterans Film Festival присвячений обміну історіями, які показують реальні чи уявні перспективи війни та її впливу на суспільство.

 

Фестиваль зосереджується на останніх роботах ветеранів та кінематографістів, які досліджують різні точки зору на воєнні конфлікти, теми ветеранів та їхніх сімей.

 

Цього року до офіційної програми Veterans Film Festival увійшло 8 повнометражних та 16 короткометражних стрічок з усього світу, вони змагатимуться за головну нагороду фестивалю – Red Poppy Award.

 

Кінофестиваль триватиме з 30 листопада до 31 грудня 2020 року онлайн.

 

Нагадаємо, "Черкаси" - українська військова драма про оборону однойменного морського тральщика, заблокованого російськими військами в бухті Донузлав у березні 2014 року під час анексії Криму Росією. Трейлер фільму "Черкаси"  - нижче.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: