Конституційний Суд скасував вікову норму для виходу на пенсію за вислугою років

СОЦІУМ
06.06.19 - 13:21

4 червня Конституційний Суд скасував мінімальний вік для виходу на пенсію за вислугою років, – повідомив народний депутат України 8-го скликання Олександр Вілкул.

За словами нардепа, у 2015 році стаж для виходу на пенсію збільшили на 5 років людям, які мали таке право за вислугою років.

 

Тому, наприклад, вчителі та лікарі, які до 2015-го виходили на пенсію за вислугою після 25-ти років відповідного спеціального стажу, повинні були відпрацювати за фахом вже 27,5 років цього року і 30 – у 2024-му.

 

Крім того, людей позбавили права отримувати належну пенсію до досягнення 55-річного віку.

 

Також на 5 років збільшили стаж для виходу на пільгову пенсію льотчикам, балеринам, працівникам шкідливих виробництв, спортсменам та іншим.

 

Конституційний Суд визнав неконституційним це рішення Кабміну і повернув норми закону «Про пенсійне забезпечення», які діяли до «реформи».

 

"Три роки ми домагалися правди - і Конституційний Суд скасував мінімальний вік для виходу на пенсію за вислугою років. У відповідь на наше звернення (ми подали його ще у 2016 році) Конституційний Суд 4 червня 2019 року визнав неконституційним це рішення Кабміну і повернув норми закону «Про пенсійне забезпечення», які діяли до «реформи». Це вже не перша наша перемога над рішеннями влади", - наголосив Олександр Вілкул.

 

Рішення Конституційного Суду є остаточним і не може бути оскаржене.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: