Контрабандні шкіра й хутро - поштою. У Дніпрі СБУ викрила злочинну схему

КРИМІНАЛ
06.03.20 - 11:35

Служба безпеки викрила у Дніпрі схему незаконного ввезення на територію України оптових партій високоліквідних товарів  без сплати обов’язкових митних платежів, – повідомляє пресслужба СБУ.

За попередніми даними слідства, міжрегіональна група, до складу якої входили декілька мешканців Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей, організувала механізм нелегального переміщення з-за кордону імпортної продукції. Для реалізації оборудки вони переправляли товар в Україну з країн Східної Азії та Близького Сходу, через сервіси міжнародного поштового зв’язку.

 

Для ухилення від сплати обов’язкових митних платежів зловмисники «дрібнили» оптові відправлення і оформлювали їх на підставних осіб як одержувачів посилок. Потім учасники групи переправляли продукцію до облаштованих на території Київської області складів для продажу через місця роздрібної торгівлі.

 

За попередньою інформацією, через оборудку держбюджет недоотримав майже 3 мільйони євро.

 

Під час обшуків у складах, торгівельних місцях і офісних приміщеннях у Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій та Київській областях правоохоронці виявили майже 4 тисячі одиниць шкіряного та хутряного одягу на суму майже 340 тисяч євро та іншої продукції на більш ніж 12 тисяч євро. Також знайшли чорну бухгалтерію та комп’ютерну техніку з можливими доказами протиправної діяльності.

 

За фактом зловживання владою або службовим становищем відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії для встановлення посадових осіб, причетних до оборудки.

 

Заходи з викриття та блокування незаконної діяльності проводили під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області.

 

Фото пресслужба СБУ.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: