Костянтин Павлов представив проєкт масштабної реконструкції площі криворізького вокзалу

БЛАГОУСТРІЙ
03.12.20 - 16:50

Криворізький залізничний вокзал - візитівка міста. У різних рейтингах ця ошатна казкова будівля не раз потрапляла у ТОП кращих архітектурних споруд України. А історія привокзальної площі з кінця XIX століття має чимало цікавих сторінок. На початку XX тут розташовувалася школа-церква, читальня, головний банк.

Головні залізничні ворота мають зустрічати криворіжців і гостей міста гідно, тому найближча перспектива - повністю оновити вигляд площі. План змін визрів давно як частина великого проєкту з оновлення міського середовища.

 

"Сьогодні технічний план реконструкції - повністю готовий, з можливістю обговорення деталей із транспортної логістики та розміження комунікацій. Передбачено два етапи, час на виконання - наступний рік. Проєкт цей масштабній, серйозний, тож сподіваюсь на криворізький підхід", - коментує член виконкому міськради Костянтин Павлов.

 

Аби підхід спрацював на всі сто, на робочу нараду з Костянтином Павловим зібралися представники різних служб і підприємств. Ключове завдання - всебічна комунікація, аби результат відповідав усім очікуванням мешканців.

 

Отже, перший етап передбачає реконструкцію трамавайних колій. У полі зору - розворотне кільце і організація дорожного руху. Головний меседж - вокзал для пасажирів, а комфортний і сучасний сквер (другий етап робіт) - для всіх мешканців.

 

Понад кілометр трамвайних колій, контактних мереж, нове освітлення, сучасні стрілкові переводи - такі завдання стоять перед виконавцями. Зараз ця схема - на погодженні в управлінні патрульної поліції. Усе, що пов'язане з дорожнім рухом, зміною місць зупинок і парковок має отримати згоду правоохоронців. Присутні на зустрічі керівники служб, вокзалу, мешканці могли почути відповіді на свої запитання і висловити пропозиції. Серед затребуваного - облаштування умов для малобільних людей і вирішення одвічного для цієї території питання стихійної торгівлі. Голова району каже, працюють над цією проблемою постійно: 5 гривень - ціна місця для торгівілі на ринку поруч. За підтримки залізниці, змінили інтервал прибуття потягів. Але віз і нині там, а результату від роботи правоохоронців не бачать.

 

Пішохідні зони, зручні парковки, затишні місця для очікування і відпочинку і, звісно ж, легендарний паровоз. Обіцяють, він залишиться символом криворізької залізниці.А найбільше радіють перспективам докорінного оновлення знакового історичного місця жителі прилеглих вулиць. 

 

Реконструкція обіцяє бути вражаючою. А назва станції вкотре виправдає себе, бо ж для нас Кривий Ріг- головний.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: