Кримінальну відповідальність за п’яне водіння відтермінували на пів року

АКТУАЛЬНО
02.01.20 - 15:20

Кримінальна відповідальність за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння буде введена з 1 липня 2020 року, а не з 1 січня, як раніше анонсували, - повідомляє ресурс Букви.

Учора деякі ЗМІ повідомили, що з 1 січня в Україні вводиться кримінальна відповідальність за водіння у п’яному вигляді. Але це не відповідає дійсності, бо 18 грудня 2019 року Президент Володимир Зеленський підписав закон про відтермінування введення інституту кримінального проступку, в якому і прописана ця відповідальність.

 

«Цей документ переносить на 1 липня 2020 року дату набуття чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень» від 22 листопада 2018 року, який передбачає створення інституту кримінального проступку», – зазначається в законі.

 

Цей інститут мав запрацювати з 1 січня 2020 року, однак не всі правоохоронні органи, яким підслідні кримінальні проступки, готові до розслідування цієї категорії справ. Нова дата – 1 липня – «допоможе уникнути ризиків … і дозволить належним чином підготуватися до впровадження змін».

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: