Криворіжці, готуємось до виборів! Інформація, пояснення, статистика

ВАЖЛИВО
29.03.19 - 12:22

31 березня відбудуться вибори Президента України. Соцопитування свідчать про ймовірність доволі високої явки виборців. Громадяни заявляють про почуття відповідальності за долю країни.

Наша редакція підготувала для вас інформаційну пам'ятку. 

За даними Державного реєстру виборців, у Кривому Розі зареєстровані 514 357 виборців.

 

Найбільша кількість виборців мешкає у Покровському та Саксаганському районах Кривого Рогу (104 680 та 104 093 осіб). Найменша - в Інгулецькому (43 648 осіб).

 

Окружних виборчих комісій у Кривому Розі 4: №31, №32, №33 і №37 (частина).

31 ОКРУГ  - території Покровського району, частина Тернівського району, селища Гірницьке, Коломійцеве, Новоіванівка, Тернуватий Кут.

32 ОКРУГ -  території Довгинцівського району та частина Саксаганського району.

33 ОКРУГ - Металургійний район, частина Інгулецького та Саксаганського районів, Центрально-Міський район, селище Авангард.

37 ОКРУГ -  частина Інгулецького і Тернівського районів Кривого Рогу, Апостолівський, Криворізький, Софіївський та Широківський райони.

 

У числі 39 кандидатів на посаду Президента України - одразу четверо претендентів із Кривого Рогу. Прецедент доволі унікальний як для нашого міста, так і для країни в цілому.

Кандидати – представники різних політичних сил, із несхожим стилем ведення агітаційної кампанії.

 

Зараз в Україні діють 199 ОВК.

 

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ, ЩОБ ПРОГОЛОСУВАТИ, І ЯКІ ДОКУМЕНТИ БРАТИ НА ДІЛЬНИЦЮ
 

31 березня всі виборчі дільниці будуть працювати з 8:00 до 20:00 години. Але не забудьте врахувати, що в ніч з суботи на неділю стрілки годинника переведуть на літній час - на годину вперед.

 

Голосувати можуть особи, яким на цей момент виповнилося 18 років. 

Особи, які за рішенням суду визнані недієздатними, голосувати не можуть .
 

На виборчій дільниці виборець повинен мати при собі:

➡ паспорт громадянина України;

➡ для військовослужбовців строкової служби - військовий квиток;

➡ тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, які нещодавно отримали громадянство України);

➡ разом з паспортом бажано взяти запрошення на вибори. 

 

Якщо запрошення немає, обов’язково треба до 31 березня перевірити наявність своїх даних (прізвища) у списках виборчої дільниці. У день виборів внести себе у список виборців буде неможливо.
 

 

Для виборців, які не здатні самостійно пересуватися, ставиться відповідна позначка, яка дозволяє проголосувати за місцем проживання. 

Виборець, який за станом здоров’я не може 31 березня прибути на виборчу дільницю, матиме можливiсть до 12.00 30 березня повідомити про бажання голосувати поза приміщенням виборчої дільниці.

Якщо виборець не може проголосувати 31 березня за реєстрацією місця проживання, він має можливість тимчасово змінити місце голосування.

Варто звернути увагу, що в даній ситуації виборець повинен особисто подати заяву в Державний реєстр виборців. До заяви додається копія паспорта громадянина України або військового квитка, довідка з місця роботи або навчання, документи про робоче відрядження.

На тимчасово окупованій території України голосування не проводиться. 

 

Якщо виборець знаходиться за кордоном, то його заява приймається органом ведення Реєстру в Міністерстві іноземних справ України.

 

Правоохоронці у день виборів нестимуть службу у посиленому режимі. У Дніпропетровській області на вибори президента планують залучити 11,5 тисячі правоохоронців, з них понад 7 тисяч поліцейських, понад 600 військовослужбовців, близько 500 курсантів та співробітників ДСНС.

 

Вони нагадують громадянам про кримінальну та адміністративну відповідальність у разі порушень законодавства. 

 

Якщо ви маєте намір зробити селфі-відео чи селфі-фото з бюлетенем у кабінці для голосування, це порушення тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді 3 років обмеження волі.

У випадку підкупу голосів виборців, кримінальна відповідальність наступає для обох учасників процесу - і для тієї особи, яка пропонує кошти, і для того, хто їх бере. 

 

Інфографіка Центру політичної аналітики та українських видань.

 

.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: