Криворіжці - в Делі. Українці, які застрягли в аеропорту ім. Ганді, почали вилітати додому

РЕЗОНАНС
01.03.19 - 9:50

Півтора десятка українців, які застрягли в аеропорту імені Ганді у Делі, почали повертатись додому, - повідомляють ЗМІ. Вранці 1 березня перша частина вилетіла з аеропорту.

Нам стало відомо, що серед застряглих у Делі - троє криворіжців.

Частина наших співвітчизників, рейси яких були скасовані, мають вилетіти з Індії ввечері. Ще одна група громадян України вирушить додому 2 березня рейсом “Міжнародних авіаліній України”.

 

Як відомо, у середу між Індією і Пакистаном стався конфлікт у повітряному просторі над спірною територією в Кашмірі. Повідомляється про два збиті бойові літаки, причому сторони подають різну інформацію про інцидент та бойові втрати.

Зокрема, у Нью-Делі заявляють, що обидві сторони втратили по одному літаку, в Ісламабаді стверджують, що два збиті літаки належать Індії. Як наголошує індійська сторона, пакистанські літаки порушили індійський повітряний простір. У Пакистані стверджують, що лінію кордону перетнула індійська авіація.

Закриття у зв’язку з військовим конфліктом неба над Пакистаном призвело до затримки багатьох рейсів. Тому літак із українцями на борту застряг у Делі.

Спочатку планувалия три рейси до Києва з пересадкою в Астані, але через загострення конфлікту між Індією та Пакістаном, скасували усі рейси компанії Air Astana, з квитками якої українці планували летіти.

 

"Наразі справи такі - зараз представники консульства, які приїхали на допомогу, взяли проблему в свої руки, - повідомляє у соцмережах криворіжець Володимир Шабловський, який перебуває в Делі. - Ми посідали у посольський транспорт. Хлопці везуть нас заселити в готель. Крім цього, вирішується питання з фінансовою допомогою (на це ми явно не розраховували). Стосовно Аir Astana, є сподівання та інформація з ії боку, що завтра планується виліт, якщо не всіх, то хоча б якоїсь частини наших громадян. Нас 16 чоловік. Ті, хто залишився. Та були й ті, хто погодився на початкові умови Аir Astana на 04.03 та 05.03. Сподіваємося, вони не загубилися. Наразі заселяємося в комфортні номери!"

 

Наш земляк повідомляє, що до проблеми прикуто дуже багато уваги від ЗМІ.

"Представники посольства жваво вирішують питання з поселенням та перемовинами з Air Astana. Є позитивні рухи. Знаходимо порозуміння з консулом. Дуже дякую усім за підтримку. Не очікував. Хтось гроші пропонує, багато слів підтримки. Українці - ви дивовижні! А державу разом вилікуємо!"

 

Раніше у пресі з'явились повідомлення, що працівники посольств РФ та Казахстану прибули на місце протягом декількох годин і почали допомагати своїм співгромадянам. Українці ж лише з болем спостерігали, як іноземці гуртувалися, брали активну участь у перемовинах з Air Astanа, а ті, кому нема куди їхати, були запрошені до посольства. 

Наші ж дипломати на прохання приїхати спочатку взагалі відмовилися!  "Нема сенсу" - заявили з роздратуванням.

 

Сподіваємось, найближчим часом проблему вдасться вирішити, і українці, серед яких і наші земляки, таки потраплять додому.

 

Фото зі сторінки Володимира Шабловського.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: