Криворіжці, які перебували в обсервації у Нових Санжарах, уже на шляху додому 

РЕЗОНАНС
05.03.20 - 14:58

Криворіжці, які 14 діб перебували в обсервації у Нових Санжарах на Полтавщині, зараз уже на шляху додому. 

Як ми повідомляли, за деякими з 17 учасників криворізького хореографічного колективу Fashion Pa приїхали рідні, щоб забрати своїх дітей додому.

 

"Ми дуже хвилювалися, але нічого, вже все добре. Вони жили в хороших умовах. Хотілося б швидше забрати дітей додому", – прокоментувала мати однієї з евакуйованих, Ольга Павлова з Кривого Рогу.

 

Наші журналісти зв'язалися з криворожанкою Аліною, учасницею Fashion Pa, і вона підтвердила, що зараз прямує з родичами додому.

 

"Дійсно, ми вже їдемо додому, всі задоволені. За мною приїхали батько і брат з дружиною. Усім, хто пройшов обсервацію, видали довідки, що ми здорові. Для цього ми двічі здавали аналізи. Сьогодні у Нових Санжарах було людяно - когось забирали рідні, інших на автобусах організовано везуть в їхні міста. Наскільки я знаю, іноземців повезуть до Києва".

 

Із Кривого Рогу в Нові Санжари прибула ще одна родина, щоб зустріти 24-річну доньку Анастасію. Її мати розповіла, що не бачила дочки з травня 2019 року.

 

Жінка згадала, як боляче її шокувала реакція місцевих мешканців: в автобуси кидали каміння, в деяких розбили скло.

 

"Ми тоді вжахнулися. Дивилися прямий ефір, коли їх привезли у санаторій. Ми не очікували такої ситуації, не можу навіть передати словами, що ми пережили. У мене було бажання сюди приїхати. Тим більше, коли дитина написала в соцмережах, що в автобус, в якому вона їхала, кинули камінь і розбили вікно. І тоді зв'язок перервався. Ми сиділи і до останнього чекали, коли автобуси заїдуть в ворота, і лише тоді почали заспокоюватися", – зізналася жінка журналістам видання "Зміст".

 

 Нагадаємо, евакуйованих із Китаю 72 людей, українців та іноземців, місцеві мешканці зустріли агресивними протестами. 

 

 

Фото з сайту Зміст.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: