Криворіжці заплатять за тепло з моменту його появи в квартирах

КОМУНАЛКА
11.11.19 - 12:09

Криворіжтепломережа заявила, що рахунки мешканцям будуть нараховувати не з тієї дати, коли стартував опалювальний сезон, а коли було прийнято перше тепло, - інформує міський департамент розвитку інфраструктури міста.

Опалювальний сезон у Кривому Розі проходить стабільно. Всі бюджетні заклади - садочки, лікарні та школи – вже з теплом.Тепловики працюють в цілодобовому режимі і в короткі терміни усувають проблеми.

 

На підприємстві Криворіжтепломережа зазначають, що за рахунок коштів міського бюджету протягом 2018-2019 років майже 100% встановлені прилади обліку на всіх багатоквартирних житлових будинках.

 

«Хочу підкреслити – оплата буде здійснюватися виключно за показниками приладів обліку. Не з тієї дати, коли стартував опалювальний сезон, а тоді, коли прилад обліку прийняв перше тепло. І в тому обсязі, в якому він прийняв. У жовтні будуть мінімальні суми нарахування, тому що тепло подавалося неодночасно, і дуже багато будинків, в тому числі, ОСББ, ЖБК написали заяви, щоб до 1 листопада їм тепло не подавали», - сказав головний інженер «Криворіжтепломережа» Олександр Єрін.

 

Що стосується ціни на газ для тепловиків, то питання досить складне. 

 

«Розуміючи, що необхідно проводити процедуру коригування тарифів, Тепломережа місяць тому подала документи до НКРЕКП на коригування своїх тарифів, у тому числі, і на складову газу. Наголошую, що мова йде не про зменшення чи збільшення тарифів, а саме їх коригування. Адже в тарифах, які діють зараз, закладена вартість електроенергії в півтора рази менша від тієї, за якою вона сьогодні відпускається», - резюмував Олександр Єрін.

 

Основні теплопостачальні підприємства міста, які займають більше 95% ринку, - комунальна «Криворіжтепломережа» та державна «Криворізька теплоцентраль». Попри те, що Фонд державного майна України не бажав займатися своєю, державною, теплоцентраллю, місто вживало всіх можливих заходів, щоб запустити підприємство. Вдалося домогтися прийняття окремого рішення по всіх теплоцентралях, що дало можливість державним теплопостачальникам цьогоріч без зривів розпочати опалювальний сезон.

 

Для комунальної «Тепломережі» питання початку опалювального сезону стояло також достатньо серйозно. Адже рівень заборгованості, який населення має перед підприємством, не давав можливості своєчасно розпочати опалювальний сезон. Щоб не допустити цього, «Тепломережа» змушена була укласти з «Нафтогаз» України договір на реструктуризацію боргів терміном на 5 років.

 

«У міському бюджеті-2019 ми передбачили більше 30 мільйонів гривень на допомогу комунальній «Тепломережі», щоб вона могла виконувати умови договору реструктуризації, своєчасно завершити минулий опалювальний сезон і розпочати новий», - зазначив заступник міського голови Олександр Катриченко.

 

Однак питання заборгованості мешканців залишається надзвичайно гострим.

 

«Борг з кожним опалювальним сезоном зростає. Відтак, Тепломережа несвоєчасно та із затримками розраховується за газ. Далі йдуть штрафи та пеня підприємству. Жителі мають усвідомлювати, що за отримані послуги необхідно платити, борги потрібно погасити! - закликає головний інженер Криворіжтепломережі.

 

Фото на прев'ю - міського департаменту розвитку інфраструктури міста 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: