Криворіжця, який напав з молотком і ножем на продавчиню, суд запроторив до психлікарні

РЕЗОНАНС
15.09.21 - 11:57

Жовтневий районний суд Кривого Рогу помістив до психіатричного закладу з суворим наглядом чоловіка, який у червні напав із молотком на продавчиню кіоску.

Нагадаємо, резонансна подія сталася вранці 1 червня у Покровському районі по вулиці Едуарда Фукса (зупинка Автотехнікум). 

 

33-річний криворіжець прийшов до магазину, раптово накинувся на продавчиню, завдавши їй удару молотком в голову. Жінка впала на підлогу.

 

Не зупинившись на цьому, обвинувачений кілька разів ударив її кулаком в голову, потім лезом канцелярського ножа та руками почав бити в шию та груди.

 

Після цього нападник обшукав жертву, забрав її особисті речі, мобільний, 300 гривень, викрав продукти з магазину та втік.

 

Жінка отримала тяжкі тілесні ушкодження, а зловмисника вже незабаром затримали і притягли до суду.

 

Жовтневий районний суд ухвалив вирок 33-річному чоловіку за скоєння розбою та замаху на умисне вбивство. Згідно з висновком судово-психіатричної експертизи, у період скоєння злочину він страждав і наразі страждає на хронічне психічне захворювання, через що не може усвідомлювати свої дії та керувати ними.

 

Обвинуваченого К. примусово госпіталізували до закладу з надання психіатричної допомоги з суворим наглядом, - повідомляє пресслужба суду.

 

Довідково. Примусові заходи медичного характеру - надання амбулаторної психіатричної допомоги, поміщення особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого Кримінальним кодексом України, в спеціальний лікувальний заклад з метою її обов'язкового лікування, а також запобігання вчиненню нею суспільно небезпечних діянь  (стаття 92 Кримінального кодексу України).

 

Відео поліції - нижче.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: