Криворіжець дійшов до Верховного Суду, щоб уникнути 5-річного ув'язнення, але судді не розчулились

КРИМІНАЛ
06.08.20 - 14:29

Після тривалих судових перипетій, скарг та касацій у Верховному Суді, криворіжець отримав реальний термін - 5 років позбавлення волі за незаконне придбання та зберігання психотропних речовин і боєприпасів, - повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

Мешканець Кривого Рогу придбав бойові припаси: протипіхотну осколкову міну ОЗМ-72, пістолет моделі «ZORAKI MOD.914-S» та понад 40 патронів різного калібру, які зберігав без законного дозволу. Крім того, у чоловіка знайшли майже 40 грамів метамфетаміну, розфасованого у 13 трубочок.

 

 

Свою вину зловмисник не визнав, проте сторона обвинувачення її повністю довела. За скоєння вказаних злочинів, Тернівський районний суд призначив криворіжцю 5 років позбавлення волі, але звільнив його від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки (умовно). 

 

 

Прокуратуру вирок суду не задовольнив, і вона оскаржила це рішення в Дніпропетровському апеляційному суді та домоглася реального покарання для підсудного – 5 років за ґратами.

 

 

У свою чергу, обвинувачений намагався відстояти попередній вирок Тернівського суду (умовний термін) та подав касаційну скаргу до Верховного Суду України, але його скаргу залишили без задоволення. Тепер громадянин проведе за ґратами 5 років.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: