Криворіжець Віталій Шапран може зайняти нове крісло в Національному банку України

ВАЖЛИВО
07.11.19 - 13:22

Ще один криворіжець потрапив до ешелону "нових облич у владі". Фінансового аналітика з Кривого Рогу Віталія Шапрана обрали в якості кандидата на посаду члена ради Національного банку України.

Таке рішення ухвалив парламентський Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики. - інформує finclub.net.

 

Тепер кандидатуру Шапрана мають затвердити на голосуванні Верховної Ради.

 

Віталій Шапран набрав 17 голосів. На другому місці опинився ексміністр фінансів Віктор Пинзеник з 10-ма голосами.

 

Рішення вже встиг прокоментувати і сам аналітик. На своїй сторінці в соцмережі він написав: "Хочу подякувати членам Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, які за мене проголосували як за кандидата на посаду члена Ради НБУ. Для мене це прояв і високої довіри, і водночас велика відповідальність. Вірю, що Верховна Рада України найближчим часом легітимізує відповідну рекомендацію Комітету".

 

Вакансія в Раді НБУ з'явилася після переходу заступник голови Ради НБУ Тимофія Милованова в уряд Олексія Гончарука на пост міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

 

13 жовтня фінкомітет обговорив кілька десятків кандидатур, проте рішення так і не ухвалив. Цього разу парламентаріям вдалося визначитися. Шапран має всі шанси незабаром зайняти нове крісло в НБУ.

 

Довідково. Віталій Шапран є членом виконкому «Українського товариства фінансових аналітиків» (УТФА). Починав кар'єру у відділі кредитів і ресурсів регіональної мережі АППБ «Аваль». Закінчив Київський національний економічний університет (КНЕУ), має дві фінансово-економічних освіти за спеціальністю «фінанси і банківська справа».

 

З січня 2007 року - заступник директора, головний фінансовий аналітик рейтингового агентства «Експерт-Рейтинг». З 2013 року - радник директора РА. З жовтня 2010 очолив рейтинговий комітет Української асоціації по захисту інвесторів кредиторів і страхувальників (УПАЗІКС). У липні 2014 року було переобрано до складу громадської ради при НКЦПФР, де очолив комітет з відкритості фондового ринку. На початку 2015 року ввійшов до складу однієї з робочих груп експертної ради Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: