Криворіжець Євген Капустін став Почесним громадянином вірменського міста Ванадзор

ГОРДІСТЬ
27.03.19 - 9:31

До Кривого Рогу прибула делегація з Вірменії у складі 5 осіб.

Представники вірменської делегації завітали на сесію міської ради, щоб висловити подяку криворіжцям за активну участь у відбудові вірменських міст після нищівного Спітакського землетрусу 1988 року.

 

Зокрема, місто Ванадзор (колишній Кіровакан) відбудовувалося зусиллями криворізьких фахівців.

Ветеран праці, заслужений будівельник України, колишній директор підприємства «Криворіжаглобуд», кавалер відзнаки «За заслуги перед містом» Євген Капустін став Почесним громадянином міста Ванадзор.

Про це з трибуни повідомив уповноважений ради старійшин міста Ванадзор Куенчан Санасар Ервандович.

Він розповів, якою бідою обернувся той катастрофічний землетрус для його родини і всього вірменського народу, і якою неоціненною стала допомога українців у відбудові зруйнованих стихією міст.

 

Наш земляк Євген Капустін на той очолив "Укрбуд" і штаб із подолання наслідків біди. Під керівництвом криворіжця за 2 роки в Ванадзорі збудували більше будинків, дитсадків, шкіл та лікарень, ніж там було до землетрусу.

 

Депутати привітали Євгена Капустіна з цим почесним званням.

 

Місто Ванадзор розташоване в міжгірській улоговині, між Базумським та Памбакським хребтами. Напередодні Спітакського землетрусу населення міста становило 172 600 осіб.

Спітакський землетрус трапився 7 грудня 1988 року на північному заході Вірменії. У результаті землетрусу було повністю зруйноване місто Спітак і 58 сіл.

Частково були зруйновані міста Ленінакан, Степанаван, Кіровакан і ще понад 300 населених пунктів.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: