Криворіжгаз: енергонезалежність для кожного - методи економії на опаленні

РЕКЛАМА
03.12.21 - 11:08

Криворіжгаз пропонує дієві заходи, що дозволяють відчутно зменшити витрати на оплаті комунальних послуг.

Найпростіше, що першим спадає на думку – це, звісно, поміняти старезні віконні рами на сучасні металопластикові вікна, та ще й бажано на 3-5-камерні склопакети, та ще й заповнені інертним газом. Стіни й двері також потребують господарських рук, адже саме через цеглини і лутки оселя втрачає чималу частку тепла. А погляд на домашні капці нагадає й про долівку, котру у приватних будинках чи у квартирах нижніх поверхів дуже бажано утеплити, для чого можна розмістити тонкий шар пінополістиролу або пінофолу, вже не кажучи про облаштування «теплої підлоги».

 

- А які ще методи дозволять підвищити теплову захищеність оселі і при цьому знизити витрати на оплату комунальних послуг?

- Якщо ви волієте зменшити витрати на оплату енергоносіїв і підвищити рівень комфорту в оселі, то один із головних напрямів до цього – це заміна опалювального котла на сучасний зразок, адже вік котла безпосередньо впливає на економію природного газу, - переконаний директор технічний АТ «Криворіжгаз» Борис Рибка. - У старого обладнання з часом знижується коефіцієнт корисної дії, воно починає витрачати більше ресурсу, стаючи менш результативним. Це стосується практично будь-якої техніки, скажімо, той самий старий автомобіль, котрий з роками починає використовувати більше бензину та більше мастила. Так само і з котлом. Це об’єктивний процес, котрий не спинити, але наслідком якого є збільшення витрат.

 

- Чому так відбувається?

- З кожним роком зношуються такі вузли опалювального котла, як теплообмінник, гідрогрупа, триходовий клапан тощо. Через це зменшується тепловіддача, а споживання газу - збільшується. За фаховими оцінками, після 10-15 років експлуатації котел втрачає від 30% до 40% свого ККД, що не можне на відобразитись на нарахуваннях. Крім цього, опалювальне газове обладнання постійно вдосконалюється і стає більш технологічним, а виробники пропонують клієнтам газове обладнання з покращеними технічними характеристиками.

Приміром, коефіцієнт корисної дії деяких сучасних конденсаційних котлів вже дорівнює від 104% до 114%, що вдвічі більше за ті, що встановлювалися на початку нинішнього століття. А коли порівнювати ще з радянськими зразками, то взагалі, як мовиться, землю і небо, бо різниця буде на кілька порядків.

Хоча треба наголосити, що ефективність роботи нового котла залежить від правильності встановлення, експлуатації і технічного обслуговування. За таких умов виробники в середньому гарантують 10-15 років роботи котла без проблем і без відчутного зниження ККД. Але для цього необхідно буде мінімум щороку викликати кваліфікованого спеціаліста для проведення своєчасного технічного обслуговування. А якщо котел використовується сезонно, то краще й двічі на рік – перед початком опалювального сезону та після його завершення.

За таких умов новий котел слугуватиме довго та економно.

 

- Не так давно Криворіжгаз представляв городянам котел нового покоління марки «104.ua Model T». На ваш погляд, як технічного фахівця, – це гарне обладнання?

 

- Газовий котел «104.ua Model T» був розроблений спеціально для ринку України з урахуванням основних вимог клієнтів, аби замовники отримали дійсно економічний котел. Тож представлений нами котел - з надійним мідним теплообмінником, з комплектуючими від провідних європейських виробників, та ще й за розумною ціною.

 

Це справді дуже гарне обладнання, котре напевне порадує споживача, але, повторюся, тільки за умови фахової установки кваліфікованими фахівцями. Якщо ви уклали з нами договір на заміну газового обладнання, то його встановлять якісно, ​​своєчасно та здійснять пуск газу. Для цього клієнтам потрібно звернутися один раз до персонального менеджера у клієнтському просторі та замовити послугу «8500».

 

-  8500 - це назва чи вартість?

 

- Це і назва послуги, і вартість усіх необхідних робіт за підписаним з нами договором проведення реконструкції. В результаті клієнт отримує пакет усіх оформлених відповідно до чинного законодавства документів та працюючий, офіційно встановлений котел.

 

- Зачекайте, але ж опалення вже увімкнено, хіба може відбуватися заміна газового обладнання у цей період?

- Так. Власне процедура заміни обладнання, якщо ми говоримо про реконструкцію, займає буквально кілька годин, не більше. Але навзамін клієнт отримає нові можливості в опаленні, коли його більше не лякатимуть цифри на газовому лічильнику, а навпаки – вони тільки радуватимуть замовника своїми низькими показниками через більш ніж ощадливе споживання природного газу сучасним газовим обладнанням. Серед яких не останнє місце посідає згаданий котел «104.ua Model T».

 

- Серед різних оголошень, зокрема, в Інтернеті, можна знайти й заміну котла. В них обіцяють це зробити за 4-5 тисячі, а у вас така ж робота коштує 8500 грн. Чому?

 

- Наша робота і такі пропозиції – це дуже різне. Адже якщо робитимемо ми, у вас із лічильників та газових плит не потече вода. Крім того, вам не доведеться бігати та замовляти окремо кожен з етапів процесу, та ще й постійно перейматись з приводу безпеки роботи опалювальної системи у цілому. Оскільки наші фахівці не просто здійснюють демонтаж та монтаж обладнання, а й відповідним чином тестують систему перед пуском газу. Принципова відмінність у тому, що ми пропонуємо комплексну офіційну послугу «під ключ», яку виконують професіонали. У її вартість включені всі матеріали - крани, шланги, фільтри тощо, й Криворіжгаз повністю бере на себе реалізацію всього проекту, виконання якого контролює персональний менеджер.

А за дешеву послугу за оголошенням з Інтернету замовнику максимум запропонують роботи з монтажу котла, провівши калькуляцію всіх інших робіт, а потім відправлять купляти за списком необхідні комплектуючі для проведення робіт. І потім клієнту потрібно буде звернутися до газорозподільної компанії, тобто знову ж таки до нас, для внесення відповідних змін до технічної документації. Добре, коли всі роботи виконані сповна і з належною якістю, хоча, за нашим досвідом, залучення сторонніх, так би мовити, горе-фахівців нерідко призводить до потреби переробляли, або й взагалі виконувати всі необхідні роботи заново, щоб вони відповідали більш ніж суворим вимогам з експлуатації газового обладнання і мереж.

 

Усі необхідні консультації щодо усього переліку пропонованого нами газового обладнання можна отримати, звернувшись до одного з центрів «Клієнтський простір 104.ua». У центрах можна як замовити, так й оплатити встановлення обраного замовником енергоощадного котла за потрібною для клієнта адресою. Тож ласкаво просимо звертатись до будь-якого з центрів «Клієнтський простір 104.ua», котрий для вас зручніший.

Нагадаємо, що таких центрів у нашому місті нараховується чотири, вони розташовані за адресами: вул. Віталія Матусевича, 2а, пр. Поштовий, 19, вул. Ракітіна, 11, вул. Володимира Великого, 29в, час роботи — понеділок - п'ятниця з 8.00 до 17.00, без перерви, довідкові телефони 46-26-104 або 067-62-92-104.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: