Криворізька міська лікарня №10 отримала партію медичної апаратури від німецького фонду

ЗДОРОВ'Я
20.11.20 - 15:39

20 листопада Криворізька міська лікарня №10 отримала партію медичної апаратури – УЗД, апарати для наркозу, функціональні електроліжка, інструменти, операційну білизну.

Лікарня №10 співпрацює з фахівцями Федеративної Республіки Німеччини. У партнерстві мерії та німецького фонду GIZ, був проведений капітальний ремонт закладу, відкрите травматологічне відділення. Завдяки співпраці з німецькими колегами, криворізькі лікарі мають можливість проходити стажування у клініці ФРН. Під час проведення капремонту, лікарня отримала вкрай необхідне медичне обладнання.

 

 

«У нашому місті створена ефективна система надання первинної медичної допомоги. Міський голова Юрій Вілкул ставив завдання зробити заклади первинної ланки у «кроковій» доступності до людей, і ми це зробили. Паралельно займаємося модернізацією наших вторинних закладів. Після того, як область відмовилася від фінансування лікарень і передала їх на баланс міста, мером була прийнята програма реконструкції та підтримки лікарень. Стартував проєкт з капремонту інфекційної лікарні, у цьому році відкрито два сучасних ангіографічних відділення на базі 9-ї та 2-ї лікарень. Думаємо про майбутнє і маємо серйозні плани з розвитку міських лікарень», - у розмові з лікарями «десятки» підкреслив член виконкому міськради Костянтин Павлов.

 

Крім того, у 10-ій лікарні у партнерстві з німецькою клінікою «Міндун» буде розроблена та впроваджена програма з ендопротезування суглобів. Буде капітально відремонтоване реанімаційне відділення 8-ї лікарні. Місто придбає цифрове рентген-обладнання. Для попередження і лікування серцево-судинних захворювань буде закуплений ще один ангіограф.

 

"Таким чином, потреба міста в такому медичному обладнанні буде забезпечена на 100%. Варто відзначити, що після введення в роботу ангіографів, смертність від інфаркту у Кривому Розі зменшилася на 35%. Всупереч непродуманій реформі Супрун, місто послідовно та комплексно працює над тим, щоб криворіжці отримували медичну допомогу гідного рівня, а наші лікарі мали комфортні умови для роботи», - сказав Павлов.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: