Криворізька прокуратура вимагає визнати недійсними договори оренди землі вартістю близько 20 мільйонів гривень

ПОДІЯ
18.07.19 - 14:53

Сільські ради Криворізького району з порушенням законодавства уклали договори оренди земельних ділянок вартістю близько 20 мільйонів гривень, – повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

«Встановлено, що сільські ради Криворізького району без проведення земельних торгів передали суб’єктам господарської діяльності вказані земельні ділянки в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що є порушенням конкурентних засад надання земель в користування, передбачених статтями 134, 135 Земельного кодексу України», – йдеться у повідомленні прокуратури.

 

Порушення встановленого законом порядку володіння, користування і розпорядження землями сільськогосподарського призначення, а також порушення порядку надання земель в оренду стало підставою для звернення прокуратури до суду на захист інтересів держави.

 

Криворізька місцева прокуратура №2 скерувала до Господарського суду Дніпропетровської області 5 позовних заяв про визнання недійсними рішень сільських рад Криворізького району та договорів оренди земельних ділянок загальною площею понад 25 га вартістю майже 20 млн грн, а також їхнє повернення державі.

 

Судовий розгляд позовних заяв триває.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: