Криворізька «тисячка» працює, ургентну допомогу надають. 230 ліжок готові на випадок надходження поранених

ЗДОРОВ'Я
28.02.22 - 17:46

Криворізька міськлікарня №2 нині працює у штатному режимі. Ургентну допомогу тут надають без обмежень, - зазначає керівництво закладу. Згідно з наказом МОЗ і Міноборони, лікарня входить до переліку медзакладів першої черги для прийому військовослужбовців та постраждалих внаслідок воєнних дій. 

«Приймаємо всіх пацієнтів, які потребують меддопомоги хірургічного профілю, терапевтичного профілю та спеціалізованого профілю вторинного рівня медичної допомоги. Планових пацієнтів, які потребують допомоги з можливим ускладненням, так само госпіталізуємо в лікувальний заклад.  Якщо це планові пацієнти, які потребують тільки консультативної меддопомоги, без стаціонарного лікування, допомога надається в повному обсязі лікарями амбулаторно-поліклінічної ділянки або приймальних відділень, і ці пацієнти скеровуються на первинний рівень для подальшого амбулаторного лікування з рекомендаціями», - розповіла  в. о. головного лікаря міської лікарні №2 Олена Климович.

 

 

 

Хворих з інфарктами міокарда та інсультами приймають в ургентному (терміновому) порядку.

 

 

 

«Лікарня забезпечена всіма необхідними матеріалами і штатними одиницями, які працюють для надання ургентної допомоги. Наша лікарня має 230 ліжок і забезпечення на випадок надходження постраждалих від військової агресії. Киснем ми так само забезпечені, харчуванням - у повному обсязі. Всі питання вирішуються в необхідному порядку, цілодобово, у контакті з міською військовою адміністрацією та управлінням охорони здоров’я», - зазначила Олена Климович.

 

 

 

Після реформування Криворізька міськлікарня №2 наразі має 3 бази надання медичної допомоги.

 

 

 

«Основна база - на 30-річчя Перемоги, 2. Тут надають всі види ургентної хірургічної допомоги. База по Володимира Великого – надає терапевтичну допомогу неврологічного та терапевтичного профілів. На Женевській, 6 б  - міський кардіологічний центр, де надають як ургентну, так і планову меддопомогу всім кардіологічним хворим», - пояснила очільниця медзакладу.

 

 

 

На всіх трьох базах лікарні є сховища на випадок надзвичайної ситуації. Вони повністю забезпечені водою й медикаментами, і зможуть забезпечити укриття як пацієнтів, так і медперсоналу.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: