Криворізькі амбулаторії отримали нові дефібрилятори з Німеччини

ЗДОРОВ'Я
04.07.19 - 15:03

Сім криворізьких Центрів первинної медико-санітарної допомоги отримали сучасні дефібрилятори. Відбулося це за дорученням уряду Німеччини, у межах проекту GIZ «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб».

Спеціалісти високо оцінюють ефективність автоматичного зовнішнього дефібрилятора при наданні невідкладної медичної допомоги. Пояснюють — прилад дозволяє ще до приїзду швидкої «завести» серце, яке зупинилося.

«Електроди накладаємо на пацієнта, й апарат працює на автоматі. Далі потрібно продовжити непрямий масаж серця та штучне дихання. Саме таку техніку використовують у Європі», — розповіла в. о. головного лікаря ЦПМСД № 5 Анастасія Кузнєцова.

 

 

Відтепер такі апарати доступні і для криворізьких медиків. 10 дефібриляторів надійшли до криворізьких медзакладів. Їх отримали сім центрів. Це результат багаторічної плідної праці між урядом Німеччини та Кривим Рогом.

«Наші амбулаторії вже укомплектовані на 100%, але така апаратура допомагає нам наблизитися до євростандартів. Ми вдячні за таку допомогу, ця техніка врятує не одне життя», — зазначив міський голова Юрій Вілкул.

 

 

Роботі на новому обладнанні місцеві лікарі та медсестри навчалися на спеціальних тренінгах, організованих німецьким товариством GIZ. 

«Співпрацюємо з містом із 2015 року, підтримуємо Кривий Ріг не лише в медичній галузі. Ми готові й надалі працювати з вами», — зазначив директор проекту Майк Маттіс.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: