Криворізькі бійці АТО можуть звернутися до нового Центру психологічної підтримки, створеного в Дніпрі

АКТУАЛЬНО
13.03.19 - 9:36

У Дніпрі створили ще один Центр психологічної підтримки бійців АТО.

У Дніпрі створили новий Центр психологічної підтримки бійців АТО. Він працює в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Отримати допомогу фахівців там зможуть і рідні військових. Терапія - групова та індивідуальна. 

«На Дніпропетровщині – найбільше в Україні хлопців, які пройшли війну. Психологічної підтримки потребують і самі бійці, і їхні сім’ї. Тепер допомогу фахівців вони зможуть отримати і в новоствореному Центрі, - зазначив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко. - Будемо підтримувати роботу Центру - відповідний меморандум підписали сьогодні з університетом внутрішніх справ. Сюди направлятимемо бійців та їхніх рідних, допоможемо формувати групи для занять з психологом». 

У Центрі допомогу надаватимуть 4 психологи університету внутрішніх справ.  Вони мають досвід роботи з військовими. Серед напрямків реабілітації – індивідуальні та групові консультації, піщана та арт-терапія, символдрама, аутогенні тренінги. 

«У Центрі є всі умови для ефективної психологічної допомоги. Навіть кольорова гама у приміщенні підібрана спеціально, щоб створити заспокійливу та комфортну атмосферу», - зазначив завідувач відділенням психологічного забезпечення Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Сергій Вишневський. 

«Будемо залучати ветеранів АТО до проведення практичних занять із майбутніми поліцейськими. Вони зможуть поділитися своїм досвідом із курсантами, завдяки цьому швидше соціалізуватися», - сказав ректор університету Андрій Фоменко. 

Центр психологічної підтримки розташований за адресою: м. Дніпро, просп. Гагаріна, 26. Щоб потрапити на консультацію, потрібно звернутися до управління з питань учасників АТО Дніпропетровської облдержадміністрації. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: