Криворізькі бійці привезли 7 медалей з Чемпіонату Європи з козацького двоборства у Харкові

СПОРТ
10.05.19 - 17:34

Бійці клубу «Тай-Пан» вдало виступили на харківському чемпіонаті Європи з козацького двоборства. Вони завоювали три золота, два срібла та дві бронзи.

«Козацьке двоборство схоже на ММА або на фрі файт. У ньому є елементи санда (розділ у кунг-фу). Ми брали участь у цьому стилі, і нам дуже сподобалось», – зазначив тренер БК «Тай-Пан» Ельчин Джавадов.

Підопічні Джавадова спеціалізуються на контактних видах спорту. А саме – кік-боксинг, муай-тай, фрі файт. Більшість із них вже майстри спорту різного рівня. Але у такому турнірі вони беруть участь вперше.

«Перший суперник був сильніший за другого. Але я очікував на перемогу, і довів, що я чемпіон», – ділиться переможець чемпіонату Європи з козацького двоборства Іван Ковальчук.

Батьки підтримують дітей у їхньому виборі цього виду спорту. Кажуть, ринг – не тільки бій, він виховує особистість.

«Ми привели його сюди у сім років. Точніше, привів чоловік, бо син у нас - гіперактивний хлопчик. Я за те, щоб мій син ходив саме на бокс. Це спорт, який розвиває», – каже мати Івана, Ірина Ковальчук.

У бійців клубу «Тай-Пан» незабаром - нове випробування. На початку червня стартує чемпіонат світу з контактних видів спорту. За словами тренерів, на першому місці – робота над помилками.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: