Криворізькі Brunette Shoot Blondes - у топ-10 популярних за кордоном українських гуртів

КУЛЬТУРА
25.08.19 - 15:05

До Дня Незалежності України видання The Lime зробило добірку з десяти українських артистів, популярних за кордоном. Серед них - криворізький гурт. - Апостроф.

 

Brunette Shoot Blondes з Кривого Рогу щосили підкорюють захід, їх вже називають "українськими бітлами". Кліп музикантів на пісню Hips отримав нагороду в категорії Best Music Video в престижному американському конкурсі Los Angeles Film Awards.
Зарубіжна преса називала колектив сенсаційним. Публікації про українців Brunettes Shoot Blondes з'явилися в Billboard, The Daily Mirror, USA Today, Mashable, Business Insider, Daily Mail та інших ЗМІ.

До світових чартів також увійшов молодий колектив KAZKA. Трек гурту "Плакала" увійшов у топ-10 пісень світового чарту Shazam і став хітом у багатьох країнах.

Ще один український гурт, який підкорив іноземного слухача - ONUKA. Міні-альбом колективу Vidlik потрапив у чарти iTunes багатьох європейських країн.

Гурт ДахаБраха брав участь в рекламі бренду легендарного Девіда Бекхема. Композиція колективу "Шо з-під дуба" стала саундтреком до серіалу "Фарго", який продюсують культові режисери Ітан і Джоел Коени.

The Hardkiss виступали на масштабних фестивалях: Midem, Park Live, Koktebel Jazz Festival. Вони працювали на одній сцені з Prodigy, Deftones, Skillet, Hurts, Solange Knowles. У 2013 році гурт став "обличчям і голосом" бренда Pepsi в Україні.

Тріо Stoned Jesus запрошували з концертами в США, Великобританію і на один з найбільших рок-фестивалів - Hellfest 2016 (Франція). Stoned Jesus став першим українським рок-гуртом, який об'їздив із туром Південну Америку.

Альбом колективу The Harvest, який вийшов у 2015-му році, потрапив у топи Західної Європи.

Музикант із Чернівців Саша Буль створив свій перший альбом у 2013 році. З тих пір він встиг зіграти кілька європейських турів, отримати статус "Українського Боба Ділана" і популярність в Польщі. 

Метал-гурт Jinjer утворився в 2009-му році в Горлівці, Донецька область. Через війну музиканти були змушені покинути рідне місто.

Колектив став кращим метал-гуртом на Best Ukrainian Music Act 2013 і 2016, і підкорив усі великі фестивалі України. А тепер він хвалиться турами по Європі. 

Dakh Daughters - жіночий гурт виступає у жанрі фрік-кабаре. Колектив сформувався з Київського театру "Дах", і тепер талановитих дівчат знають далеко за межами України. Колектив має шанувальників у Франції, Польщі, США, Канаді та інших країнах.

Колишні учасники гурту "Гайдамаки" в 2012-му створили успішний музичний проект Kozak System, який став популярним не тільки Україні, але і за кордоном. 
У 2013 році рокери представляли країну на Днях України в Великобританії. А влітку 2015 го Kozak System стали хедлайнером чеського фестивалю Trutnoff разом з Prodigy, The Subways і Matisyahu. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: