Криворізькі фахівці з гігієни харчування нагадують про небезпеку харчових отруєнь

«Має бути жорсткий контроль прийому продуктів. Зазвичай проводиться ідентифікація супроводжувальних документів, які підтверджують якість та походження харчів. Варто стежити за тепловим режимом та маркуванням. На ньому має бути чітко вказана точна дата кінцевої реалізації товару та температура, яка гарантує умови його якості», - відзначила криворізький лікар з гігієни харчування Тетяна Семенова.
Створюючи святкове меню, слід особливу увагу приділяти дитячим стравам. Нічого смаженого та копченого - такі поради фахівців. З особливою пильністю слід обирати рибу і гриби.
«Небезпечний момент – вибір консервованої продукції. Слід уважно ставитись до м’ясної чи овочевої консервації на стихійному ринку. А також до риби в’яленої, копченої чи сушеної. Адже в цих продуктах може знаходитись токсин мікробу ботулізму» - додає спеціаліст.
За статистикою, саме тривалі Новорічні свята додають клопоту нерозважливим містянам і лікарям-інфекціоністам. Готуючи святкові страви, не забувайте про обережність та будьте уважними.
«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»
Різдво та Новий рік припадають на понеділок. Чи будемо відпочивати?
Як підбити підсумки року: поради психолога
У скільки українцям обійдеться новорічне святкування