Криворізькі фахівці з гігієни харчування нагадують про небезпеку харчових отруєнь

АКТУАЛЬНО
19.12.18 - 14:38 548

До свят кожна господиня прагне приготувати багато страв. Та слід пам'ятати про небезпеку харчових отруєнь та гострих кишкових захворювань. Вони чатують там, де порушуються правила придбання, приготування та зберігання їжі. Фахівці рекомендують купувати продукти в офіційних місцях торгівлі і наголошують - увагу слід звертати не лише на зовнішній вигляд обраного товару.

 «Має бути жорсткий контроль прийому продуктів. Зазвичай проводиться ідентифікація супроводжувальних документів, які підтверджують якість та походження харчів. Варто стежити за тепловим режимом та маркуванням. На ньому має бути чітко вказана точна дата кінцевої реалізації товару та температура, яка гарантує умови його якості», - відзначила криворізький лікар з гігієни харчування Тетяна Семенова.

 

Створюючи святкове меню, слід особливу увагу приділяти дитячим стравам.  Нічого смаженого та копченого - такі поради фахівців. З особливою пильністю слід обирати рибу і гриби.

 

«Небезпечний момент – вибір консервованої продукції. Слід уважно ставитись до м’ясної чи овочевої консервації на стихійному ринку. А також до риби в’яленої, копченої чи сушеної. Адже в цих продуктах може знаходитись токсин мікробу ботулізму» - додає спеціаліст.

 

За статистикою, саме тривалі Новорічні свята додають клопоту нерозважливим містянам і лікарям-інфекціоністам. Готуючи святкові страви, не забувайте про обережність та будьте уважними.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: