Криворізькі котигорошки позмагалися на чемпіонаті міста з важкої атлетики

СПОРТ
06.02.19 - 13:17

У суботу в спортивному комплексі «Металургів» відбулося справжнє "залізне свято" — чемпіонат міста з важкої атлетики.

 

Цьогоріч турнір силового виду спорту прийняв близько 50-ти важкоатлетів. Регламентований вік любителів заліза — до 20-ти років.

 «20 років - це вже вік, коли спортсмени повинні бути готовими виконувати нормативи у КМС і майстри спорту. Торік збірна Дніпропетровської області, яка на 70% складалася з криворіжців, посіла друге місце в Україні серед 20-річних спортсменів. І в цьому році ми хочемо утримати цей рівень. Довести всім, що місто руди й металу, як і раніше, готує сильних спортсменів, які сміливо та голосно заявляють про себе», — розповів головний суддя змагань, заслужений тренер України з важкої атлетики Сергій Попіл.

 

 

Ривок та поштовх — дві основні вправи важкої атлетики. Зі слів прихильників «залізної гри», вони не тільки технічно складні, а й вимагають неабиякої сили, швидкості, координації та гнучкості. Від досконалості техніки виконання вправи залежить і ступінь ризику травмування, адже цей спорт є доволі небезпечним. Але попри це, серед важкоатлетів є й дівчата. Юлію небезпека не лякає, дівчина сумлінно працює на тренуваннях та мріє про спортивну кар’єру.

 

«Я просто ходила до тренажерної зали і зрозуміла, що хочу чогось більшого, тобто я хочу займатися спортом. Хочу мати якісь особисті досягнення, перемагати у змаганнях. У 2019 я лише готуюся до наступного чемпіонату області. Остання вага в ривку була 37 кілограмів, це не максимум, але, вважаю, на сьогодні достатньо», — розповіла спортсменка.

 

 

Загалом змагання пройшли плідно, - оцінює тренер. Вдалося ще раз упевнитися в професійному рівні титулованих учасників та виявити нові перспективні таланти.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: