Криворізькі медійники виявили на Святогеоргіївській підозрілий склад агітаційної продукції

ПОДІЯ
23.10.20 - 9:49

Від початку передвиборчої кампанії до поліції Кривого Рогу вже надійшло понад 80 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Відносно порушників склали 8 адміністративних протоколів.

Як ми писали, один із випадків - затримання кур'єра з чорними агітками. Його виявили на вулиці Українській в Центрально-Міському районі. 20-річний молодик, як з'ясувалося, з Нікополя, розносив газети провокаційного характеру проти одного з кандидатів у мери нашого міста.

 

Того ж дня трапилася ще одна історія. Тепер вже з тоннами політичної «чорнухи» на складах у різних районах міста. До поліції надійшло повідомлення про виготовлення незаконної агітації в житловому будинку по вулиці Святогеоргіївській. На подвір'ї стояли машини однієї марки, усі – виключно з київськими номерами. Першим про це повідомив на свої сторінці у фейсбук журналіст Віталій Оніщенко.

 

"Мені повідомили особисті джерела, що в цьому приміщенні "зелені" тримають і розвозять звідси брудну агітацію, чорний піар на підтримку свого кандидата Д.Шевчика", - розповів Віталій Оніщенко.

 

Разом з поліцією, наша знімальна група спробувала дізнатися, що ж відбувається за стінами ймовірного осередку з виготовлення агітпродукції.

За кілька хвилин до засекреченого об'єкту прибули троє чоловіків. Один представився власником приміщення. Проте всередину навіть поліції - ходу немає.  

 

"Ви співробітник поліції? - не впускав усередину копів власник приміщення. - Я - людина, яка знає закони. Там нічого немає, не будемо показувати, тому що ми будемо відповідно до закону діяти. Ви ж знаєте закони, ви ж співробітник поліціі. Для того, щоб вам увійти, необхідний документ. Я вам чітко кажу - приходьте сюди для обшуку з постановою".

 

Згодом чоловіки розділилися, один – на перемовини з правоохоронцем, інший зачинився у будівлі. Перевірка документів у темному провулку затягнулася майже на годину. Після чого слідчого таки впустили до будівлі. Без журналістів. Огляд приміщення проходив за зачиненими дверима, був побіжний і чомусь при вимкненому світлі. Минула ще година.

 

У громадськості і журналістів виникло запитання: що за секретні агітки і проти кого можуть вистрелити? Але коментувати побачене на складі поліціянт навідріз відмовився.

 

"Ми вас викликали, бо там списки з персональними даними виборців, я стукав вам у вікно, щоб ви звернули на це увагу, а ви вийшли з кімнати і не захотіли з'ясовувати. Це тому, що у вас нема санкції на обшук? А перевірка фактів порушення передвиборної агітації була здійснена чи ні?" - цікавились журналісти, але відповіді на свої запитання так і не отримали.

 

Тривалий галас у дворі привабив зацікавлених перехожих. Проте побачити зміст агіток їм також не вдалося.  

 

Далі події розвивалися як у справжньому блокбастері. Поки ймовірні власники запевняли, що їм нічого приховувати, з іншого входу будівлі почали поспіхом виходити люди. Як по команді, сідали в авто і швидко рушали з подвір'я. Настільки швидко, що на очах у правоохоронців та свідків здійснили наїзд на кореспондента «Першого міського» телеканалу. Журналісту вдалося швидко зреагувати, тож він дивом уникнув важких травм.

 

У журналіста - підозра на перелом руки. Потрібне додаткове обстеження. Що за машина здійснила наїзд на нього, правоохоронці не бачили.

 

Як повідомив на своїй сторінці журналіст «Громадського», він має інформацію про власників машин, які останніми днями постійно приїжджають за цієї адресою: «Мені розповіли, що службові машини ГЗК використовують зараз для розвезення якогось піару».

 

Щодо справи з виготовленням чорної агітації, у Криворізькому відділі поліції нам врешті прокоментували, що "повідомлення зареєстрували, але в ході перевірки ця інформація не знайшла свого підтвердження"...

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: