Криворізькі медзаклади, де лікують пацієнтів з коронавірусом, отримали кисневі концентратори

ВАЖЛИВО
27.10.20 - 14:04

Місто не зупиняє роботу з забезпечення лікарень усім необхідним для боротьби з вірусною інфекцією. Днями опорні лікарні для лікування пацієнтів з Covid-19 отримали чергову партію ЗІЗ та 10 кисневих концентраторів, - інформує міське управління преси та внутрішньої політики.

«У місті надають допомогу хворим з патологією легень, двобічною та однобічною пневмонією, в тому числі, викликаною коронавірусом. Раніше коштом міського бюджету вже придбали 36 кисневих концентраторів та 24 апарати ШВЛ. А наступного тижня очікуємо ще на 35 концентраторів. Дякую лікарям, які відповідально виконують свою роботу, бо без оновлення обладнання працювати в умовах пандемії вкрай важко», - зазначив мер Юрій Вілкул.

 

Медики підтверджують – застосування кисню при гострих станах, особливо коли вірус спричиняє пневмонію, важливе не лише для порятунку хворих, а й для задовільного почуття надалі.

 

«Наша лікарня задіяна в наданні допомоги хворим з Covid, також у нас лікуються пацієнти з гострими пневмоніями. Для таких хворих вкрай необхідна киснетерапія, яка дає більше шансів на одужання.  Лікарня вже має такі апарати, однак у нинішній ситуації, коли епідемія в країні не вщухає, великий плюс, що ми отримуємо від міста додаткові апарати», - підкреслив головний лікар 17-ї міськлікарні Юрій Чорновол.

 

«Ситуація з захворюванням у Кривому Розі - на контролі. У всіх визначених госпітальних базах першої черги вистачає дихального обладнання. В Кривому Розі перебував в.о. голови Національної служби здоров’я України Андрій Віленський, який відвідав декілька лікарень, був присутнім на засіданні міського штабу, спілкувався з міським головою, медиками й оцінив роботу нашого міста достатньо високо», - сказав очільник міського управління охорони здоров'я Костянтин Мурашко.

 

Фото міського управління преси та внутрішньої політики.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: