Криворізькі медзаклади повертаються до роботи після буревію  

ВАЖЛИВО
03.07.19 - 17:39

Потужна стихія залишила без світла не лише вулиці й житлові будинки. Без електроенергії лишилися і деякі медичні заклади міста. Лікарі повідомили про чотирьох травмованих і одну загиблу людину в період урагану.

Станом на 13:00 без живлення залишилися хірургічні відділення Криворізької міської лікарні №1. 
«В нас впало багато дерев, які перекрили основний виїзд з території лікарні та пошкодив електропроводку. Тож у деяких відділеннях в нас не було світла. Хворих, яким потрібна ургентна допомога ми доправили до інших медичних закладі», - прокоментувала в.о.  заступниця головного лікаря з медичної частини 1-ої міськлікарні Валентина Сіроштан.

 

Переважно приймала хворих з інших лікарень і криворізька «тисячка». Тут електроенергія зникала ненадовго, але робота операційної та реанімації продовжилася. До другої міськлікарні учора доправили й одного з постраждалих під час стихійного лиха. 
«Нам доправили постраждалого, на якого впала гілка. Зараз він знаходиться у нейрохірургії у стані середньої важкості. Оперативне втручання йому не потрібно», - відзвітував завідуючий приймальним відділенням 2-ої міськлікарні Володимир Степанов

 

Міська станція швидкої медичної допомоги працювала у форс-мажорі. Заклад знеструмило, довелося увімкнути генератори, кажуть в адміністрації. Але виникали перебої в системі зв’язку з диспетчерами. Лікарі швидкої, ризикуючи власним здоров’ям та життям, виїжджали на допомогу постраждалим за небезпечних погодних умов. 
«Працювати було важко через сильну зливу та вітер, також було багато повалених дерев. Медпрацівники ризикували власним життям у той момент. В нас було п’ять звернень пов’язаних з негодою. Чотири запити надійшло з району Ювілейної-Юності і один з Інгульця», - розповіла старша лікарка оперативного відділу Криворізької станції швидкої медичної допомоги Наталія Малишко

 

Із черепно-мозковими травмами, забоями і переломами постраждалих доправляли до лікарень. В одному з випадків, прибувши на місце, медики констатували смерть. Причини встановлюють правоохоронці. Надвечір повноцінне електропостачання станції швидкої медичної допомоги відновили.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: