Криворізькі нацгвардійці сьогодні святкували 53-ю річницю частини

ПОДІЯ
30.09.19 - 19:37

Військова частина 3011 Нацгвардії України сьогодні відзначила 53-ю річницю створення.

Уже 53 роки військовослужбовці військової частини 3011 - на варті порядку у рідному місті.

 

30 вересня 1966 року у Кривому Розі було створено 25-й окремий спецільний моторизований батальйон з умовним найменуванням - військова частина 5445. За час свого існування військовослужбовці забезпечували охорону громадського порядку на території усієї України та у республіці Крим. 

З початком бойових дій у 2014-му році особовий склад брав участь у звільненні міст Сєвєродонецьк та Лисичанськ, що на Луганщині, від незаконних збройних формувань.

 

Під час спецоперації зі звільнення Лисичанська підрозділ потрапив у засідку. У тому бою загинули командир військової частини генерал-майор Олександр Радієвський, командир стрілецького батальйону полковник Павло Сніцар та солдат строкової Ігор Коцяр. 

 

За час проведення Антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил бригадою було здійснено більше 10-ти ротацій. Понад півтори тисячі військовослужбовців отримали статус учасників бойових дій, 12 бійців відзначено державними нагородами. 

 

Сьогодні, 30 вересня, урочистості з нагоди річниці створення військової частини 3011 пройшли у палаці культури "Мистецький". Зі сцени гвардійців привітав командир бригади полковник Володимир Белоусов, голови районних рад та заступник міського голови Костянтин Бєліков. Від імені очільників районних рад, командира частини та від командування Центрального територіального управління грамотами та подяками нагороджено 78 військовослужбовців.

 

Вітаємо наших оборонців і зичимо успішної служби на захисті нашої Батьківщини від окупантів.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: