Криворізькі рударі нагадали про свій протест автопробігом

РЕЗОНАНС
10.09.20 - 12:45

Восьму добу у Кривому Розі триває протестна акція рударів 4-х шахт Кривбасзалізрудкому. Нагадаємо, до 29 гірників шахти "Октябрська" приєдналися колеги з інших шахт. 

Сьогодні вранці гірники знову нагадали про свої вимоги, проїхавши автоколоною повз шахти "Родіна", "Октябрська", "Гвардійська" і "Тернівська", а далі - центром міста. На площі біля адмінбудівлі КЗРК триває мітинг за участі дружин, родичів, колег та місцевих жителів на підтримку гірників, які продовжують підземний страйк.

 

Акція протесту криворізьких гірників набула широкого розголосу у медіапросторі.

 

Її підтримали міська влада Кривого Рогу, за ініціативи мера направивши звернення до Президента, Уряду та Парламенту з вимогою втрутитись у ситуацію і стати на захист прав трудящих Кривбасу.

У відповідь, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив губернаторові нашої області організувати діалог між керівництвом КЗРК та шахтарями, примирити сторони конфлікту та дійти порозуміння.

 

Учора до  Кривого Рогу прибула делегаціяперша заступниця міністра розвитку економіки Юлія Свириденко, заступник голови Держслужби України з питань праці Ігор Дегнера та голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

 

На шахті «Октябрська», через проблеми зі здоров’ям, на поверхню підняли та передали до рук лікарів одного з учасників акції протесту.

 

За словами Волинця, під землею зараз залишаються 260 гірників (29 - «Октябрська», 86 - «Родіна», 56 - «Тернівська», 89 - «Гвардійська»).

Вони чекають на результати перемовин урядовців та лідерів профспілок із керівництвом КЗРК.

 

Детальніше про протестну акцію гірників Кривбасу та їхні вимоги ми писали тут.

 

Фото ТРК Рудана, Михайла Волинця та учасників страйку.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: