Криворізькі відпочивальники стали жертвами шахрайства з оренди неіснуючого поменшання

КРИМІНАЛ
24.07.19 - 13:56

За два тижні до поліції Херсонської області надійшло 9 заяв про шахрайство з орендою житла на чорноморському узбережжі. Постраждали жителі Кривого Рогу, Києва, Херсона, Дніпра та Вінниці втратили 12 000 гривень. Повідомляє пресслужба Нацполіції Херсонщини.

Заявники знаходили оголошення про оренду кімнат у готелях чи приватному секторі на різних сайтах. Запропоновані послуги надавали у селі Залізний Порт, Генічеська Гірка, Щасливцеве, містах  Скадовськ, Генічеськ та смт. Лазурне.

 

Телефоном власники житла або персонал готелю просили вносити задаток від 600 до 3300 гривень. Після отримання грошей орендодавці обіцяли підготувати всі необхідні умови. Та потім, під час заїзду, відпочивальники з’ясовували, що таких пансіонатів і назв вулиць взагалі не існує або на їхньому місці розташовані приватні будинки чи магазини. Гроші потерпілим ніхто не повернув, оголошення з сайту вже видалили.

 

За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

 

Поліція Херсонщини просить громадян бути дуже уважними під час бронювання житла через інтернет на морському узбережжі. Ніколи не перераховуйте гроші за кімнати заздалегідь, розрахунок повинен відбуватися на місці. Шукайте житло лише на перевірених ресурсах, де є багато відгуків від попередніх орендаторів помешкання.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: