Криворізькі виробники продтоварів не підвищують ціни на свою продукцію

ВАЖЛИВО
02.04.20 - 15:25

Криворізькі виробники продовольчих товарів не підвищують ціни на свою продукцію. Про це заявили у міському протиепідемічному штабі.

За завданням мера Юрія Вілкула, проводиться щоденний моніторинг цін на продукти основної групи продовольчих товарів в об’єктах мережевої торгівлі.

 

Дані передають до Дніпропетровського обласного відділення Антимонопольного комітету України, оскільки після реформ міська влада не має на ціноутворення жодних важелів впливу.

 

Так, було встановлено, що з початку березня ціни на гречану крупу зросли більше ніж на 25%, рис – на 30%, цукор на 10%. Значне підвищення цін зафіксовано в деяких мережах і на овочі: майже вдвічі піднялися ціни на капусту, картоплю, цибулю та моркву.

 

У той же час, криворізькі виробники більш відповідально поставилися до ситуації. Ціни на хліб, хлібо-булочні вироби та молочну групу товарів виробництва криворізьких виробників залишилися на тому ж рівні, що й до
запровадження карантину.

На засіданні оперативного штабу з ліквідації наслідків та поширення коронавірусу фахівці управління розвитку підприємництва доповіли міському голові, що за інформацією, яку надають найбільші супермаркети Кривого Рогу, сумарний обсяг залишків основної групи продовольчих товарів - борошно, цукор, хліб, макаронні, ковбасні вироби, крупи, м'ясо, олія – зросли від 33% до 70%.

Тобто запасу соціально значущих продовольчих товарів у місті достатньо.

 

Нагадаємо, міський голова Юрій Вілкул направив листа до Антимонопольного комітету України з проханням зобов’язати операторів ринку, як оптових, так і роздрібної торгівлі, не допускати підвищення цін. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: