Криворізькі євробляхери приєднались до мітингу "АвтоЄвросили" під Верховною Радою

ПОДІЯ
15.05.19 - 14:13

Сьогодні у столиці під будівлею Верховної Ради мітингують власники автомобілів на єврономерах. Євробляхери закликають нардепів продовжити принаймні на півроку період пільгового розмитнення автомобілів з єврореєстрацією.

Учасники акції тримають прапори з символікою «АвтоЄвросили». На площі Конституції встановлено сцену, на якій написано «Прибрати акциз. Разом сила».

 

Із Кривого Рогу на мітинг прибули близько 40 автомобілістів. 

 

Ми зв'язались телефоном з керівником криворізького осередку "АвтоЄвросили" Максимом Іващенковим.

 

"Сьогодні з 6-ї години ранку люди почали з'їжджатися, - розповів нам Максим. - Деякі були тут уже з ночі. На акції - євробляхери практично з усіх регіонів України. Кількість людей - приблизно тисячі 3-4.

Із Кривого Рогу приїхало близько 40 учасників. Ситуація така: 24 травня закінчується пільга на розмитнення авто на єврономерах. Пільга закінчиться, і продовжувати її ніхто не збирається. Чимало людей не встигли розмитнити свої автівки, тому що не назбирали грошей на цю процедуру.

 

Крім того, ми вимагаємо скасування штрафів у 170 тисяч гривень, які будуть діяти після 24 травня за експлуатацію евроблях на територію України.

Ми хочемо, щоб держава нас почула, і люди не були покарані конфіскацією автомобіля. Бо ж у декого це може бути останнє, що є. Хтось заради цього авто працював у Польщі. 

Пільгу просимо продовжити ще на півроку як мінімум. Ціни без пільги дуже великі - якщо машину за пільгою можна розмитнити за 50 тисяч, то вже без неї - за 85-90". 

 

 

 

 

​Фото учасників мітингу з Кривого Рогу.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: