Криворізькі юристи допомогли дівчинці-сироті позбавитись боргу за тепло у 27 тисяч гривень

СОЦІУМ
26.05.20 - 12:18

Квартира, у якій мешкала криворожанка з донькою, була приватизована і належала їм 50 на 50. Оскільки жінка пиячила, дівчинку забрала з родини служба у справах дітей Металургійного району, а матір позбавили батьківських прав.

Про це повідомляє криворізький Центр безоплатної правової допомоги.

 

Дитину помістили у притулок, де вона перебувала до всиновлення. Зовсім скоро її забрали нові батьки.

 

Згодом до служби у справах дітей надійшла звістка, що мама дівчинки померла. Фахівці служби проконсультували родину, тож нові батьки взялись оформлювати документи. Виявилось, за квартирою був чималий борг за тепло – 27274 гривні.

 

«Конкретно ця історія виявилась показовою. Новий батько був налаштований рішуче і звернувся до системи безоплатної правової допомоги. Він, як законний представник дитини, має право на призначення адвоката, гарантованого державою», – зауважили у Центрі безоплатної правової допомоги.

 

За допомогою призначеного адвоката, представник дитини звернувся до суду з позовом щодо визнання заборгованості безпідставною. Сторона позивача наголошувала на тому, що на момент, коли нараховувалась заборгованість, дитина вже мешкала у притулку. Дитина мала свою частку, упродовж тривалого часу у квартирі не мешкала, а перебувала на державному забезпеченні. Після усиновлення вона отримала нове прізвище, тож у певний момент ще й довелось доводити, що в свідоцтві про право власності зазначена саме вона. Незважаючи на всі труднощі, ситуацію вирішили на користь дівчинки.

 

Дзержинський районний суд ухвалив рішення, яким задовольнив позовні вимоги прийомного батька, який діяв в інтересах своєї неповнолітньої дитини. Суд зобов’язав комунальне підприємство «Криворіжтепломережа» скасувати з особового рахунку квартири, що належала неповнолітній дитині, заборгованість за надані послуги з постачання теплової енергії у повному розмірі.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: