Криворізький госпітальний округ: новації, проблеми, фінансування

ЗДОРОВ'Я
09.09.19 - 13:58

На засіданні госпітальної ради Криворізького госпітального округу затвердили Положення про раду округу і обговорили перспективи розвитку міських лікувальних установ.

Нагадаємо, до госпітального округу, затвердженого Кабінетом Міністрів, увійшли Кривий Ріг, П'ятихатки, Жовті Води та 5 прилеглих районів.

 

У мережу входять лікарні інтенсивного лікування (працюватимуть цілодобово), а також установи, які надаватимуть планову допомогу й реабілітацію, хоспіси.

 

Нагадаємо, Кабмін визначив криворізькі міські лікарні №2, 7, 17 як лікарні інтенсивного лікування 1-го рівня, 8-му лікарню як дитячу, 11 лікарень планового лікування, 1 – відновного лікування, 1 хоспіс.

 

Зараз медзаклади вторинного рівня активно займаються підписанням угод з Національною службою здоров'я, інакше вони не отримають кошти.

 

Однією з умов підписання угод є комп'ютеризація установ. Місто виділить на це кошти. Мер поставив завдання, щоб заздалегідь, до 1 січня 2020 року (як того вимагає закон) угоди з Національною службою здоров'я були підписані.

«Тоді ми будемо розуміти, які кошти отримаємо і який фінансовий ресурс необхідно буде направити на зміцнення матеріально-технічної бази, підвищення якості надання медпослуг», - зазначив Ю. Вілкул.

 

Вже на чергову сесію міської ради винесуть питання затвердження мережі лікувальних закладів Криворізького госпітального округу.

 

Серед важливих медичних питань були і якість надання медичних послуг на первинному рівні. Мер підкреслив, що черг не повинно бути, має працювати електронний запис, впроваджуватися електронний документообіг.

 

"Криворіжці повинні отримувати якісні медичні послуги. Тому, наказ, яким міністерство охорони здоров'я скасувало створення амбулаторій, не є справедливим по відношенню до людей, яким ми обіцяли амбулаторії. Місто продовжить розвивати первинну медицину і, зокрема, будемо наближати першу невідкладну допомогу у найвіддаленіші куточки нашого міста», - підкреслив начальник міського управління охорони здоров'я Костянтин Мурашко.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: