Криворізький художник Віктор Горяєв дивує майстерністю відвідувачів Шанхайського художнього музею

ГОРДІСТЬ
26.04.19 - 15:50

Роботи відомого криворізького майстра Віктора Горяєва представлені у Шанхайському художньому музеї мистецького обміну та досвіду.

20 квітня, за сприяння Міністерства культури України, у Шанхайському художньому музеї (Китайська Народна Республіка) відкрилася виставка творів сучасного українського мистецтва.

 

Міжнародний проект «Переплетіння» – це унікальна подія задля взаємодії та зв'язку культурного фонду України та Китаю з народами Шовкового шляху, - повідомляє Мінкульт України.

 

На виставці представлені 83 роботи шести українських сучасних художників і скульпторів, серед яких - 14 полотен нашого земляка, талановитого художника Віктора Горяєва.

 

В експозиції - твори художників, визнаних на Заході, виконані у трьох різних напрямах образотворчого мистецтва: скульптура, живопис, декоративно-вжиткове мистецтво.

 

Всі вони ретельно відібрані за унікальністю техніки, нестандартним поєднанням матеріалів, новим поглядом, тонкощами передачі ідей і почуттів, статусом і визнанням на ринку мистецтва.

 

Гала-відкриття відзначилося майстер-класами трьох українських художників: Віктора Горяєва (живопис), Леся Панчишина (живопис) та Данила Ровенчина (скульптура).

 

Відкриття виставки відвідали представники мистецьких кіл Китаю, посадовці, мистецтвознавці, представники ЗМІ та українські дипломати.

 

Відвідувачі мали можливість не тільки оглянути експонати виставки, а також на власні очі побачити, як створюються картини і скульптури, взяти участь у майстер-класах. Наші земляки розкривали таємниці створення скульптур і написання своїх полотен.

 

"Завдяки еліт арт-клубу "Servantia Lumina", захід був організований на найвищому рівні, бездоганно, - поділився з нашими журналістами Віктор Горяєв. - Я проводив для зацікавлених майстер-клас, став членом еліт арт-клубу. Усе сподобалось, лише шкода, що було замало часу".

 

Роботи криворізького майстра Віктора Горяєва вже не вперше виставляються у відомих і престижних галереях світу, прикрашають колекції справжніх поціновувачів мистецтва й естетів.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: