Криворізький міський голова дав завдання – до кінця наступного тижня прибрати повалені дерева і гілки з подвір’їв

ВАЖЛИВО
18.07.19 - 11:36

У Кривому Розі тривають роботи з ліквідації наслідків буревію, який пронісся містом 2 липня. Міський голова провів чергове засідання штабу з ліквідації наслідків стихії, на якому зазначили плани робіт у найближчі дні.

Наразі повністю відновлено електропостачання всіх абонентів, але ще ведуть роботи з ремонту мереж зовнішнього освітлення. Ці ушкодження спільно усувають фахівці «Дніпробленерго» та КП «Криворіжелектромонтаж».

 

«Ураганом в місті було пошкоджено понад 1300 багатоквартирних будинків і приватної забудови. У більшості випадків постраждали дахи. На сьогодні виконано вже 100% робіт з їх гідроізоляції і близько 30% робіт з відновлення покрівлі», – зазначив директор департаменту розвитку інфраструктури Іван Карий.

 

Будівельні матеріали для цих робіт видають за заявками районів з міського бюджету. Крім того, криворіжці, які самостійно відремонтували пошкодження в своїх будинках, звертаються в районні комісії і отримують матеріальну допомогу від міста. На сьогодні вже виплачено близько 300 тисяч гривень такої допомоги.

 

Тривають роботи з вивезення повалених дерев і гілок, які були розпиляні. КП «Сансервіс» приступило до прибирання парків і скверів. У житловому секторі працюють управителі. Мер Юрій Вілкул поставив завдання – до кінця наступного тижня остаточно розчистити прибудинкові території від повалених дерев і гілок.

 

«Ми повинні посилити роботу з розчищення дворів і наведення порядку. Потрібно кинути всі сили на вивіз сухих гілок і залишків дерев. Це не тільки естетичний вигляд, а ще й безпека жителів нашого міста. У спеку купи гілок можуть спалахнути від будь-якої іскри. Ми не повинні цього допустити», – наголосив міський голова.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: