Криворізький семикласник отримав звання «Суперчитач України» у Львові

ГОРДІСТЬ
30.05.19 - 10:14

Учень 7-го класу криворізької школи № 51 Денис Грицай увійшов до рейтингу суперчитачів України. Церемонія нагородження переможців 3-го етапу Всеукраїнського конкурсу проходила у Львові – на щорічному фестивалі дитячого читання «Книгоманія».

Семикласник прочитав близько тисячі книжок. Розповідає: любить гумористичні, історичні твори, детективи та дитячу наукову літературу. А подружився з книжками ще в 2-му класі.

 

 

«Мене зацікавила книжка, яку подарувала моя хрещена. І поки вона з моїми батьками пила чай, я за вечір прочитав книгу. Хоча у ній було 200 сторінок, а був я у 2-му класі. Так я почав багато читати. Було й 3 книжки за вечір», – ділиться Денис Грицай.

 

 

Денис упевнений, саме це захоплення допомагає йому бути відмінником у школі. Також хлопець додав, що читання розвиває мову і дозволяє краще пізнати світ.

 

 

Тож здобути перемогу у 3-му етапі Всеукраїнського конкурсу суперчитачів хлопцеві було нескладно. За умовами конкурсу, учасники за певний час мали прочитати 10 книжок, розповісти їхній зміст, та написати есе за одним із творів. А подарунком для переможців стала триденна подорож до Львова, де проходив 15-й дитячий фестиваль «Книгоманія».

 

 

Захопив Дениса і сам форум, у якому були конкурси, квести, майстер-класи, зустрічі з письменниками, видавцями, акторами, науковцями. Вчителі кажуть: хлопчик тягнеться до знань однаково з усіх предметів, і фізкультуру точно не прогуляє.

 

 

«Як спортсмен він має багато нагород, розвивається інтелектуально, бере участь в олімпіадах – має перемоги», – зазначила заступник директора з виховної роботи 51-ої школи Дар'я Бардика.

\

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: