Криворожанка відсудила у КЗРК 190 тисяч гривень моральної шкоди за загибель сина

СОЦІУМ
09.09.20 - 17:07

7 вересня Жовтневий районний суд Кривого Рогу ухвалив рішення стягнути з "Криворізького залізорудного комбінату" 190 тисяч гривень моральної шкоди - на виплату матері, яка втратила на цьому підприємстві сина. 

У серпні 2020 року жінка звернулася до суду з позовом проти КЗРК про матеріальну компенсацію за загибель її сина на виробництві.

 

Чоловік помер 1 квітня 2020 року від нещасного випадку при виконанні своїх трудових обов`язків. Розслідування встановило, що причиною його смерті стали дефекти грушоподібного затискача. Внаслідок незадовільного технічного стану засобів виробництва, стався нещасний випадок - і чоловік помер.

 

За результатами слідства, відповідальні особи на виробництві порушили законодавство з охорони та гігієни праці. Винними визнали механіка дільниці № 6 шахти «Гвардійська» та головного механіка ПАТ «Кривбасзалізрудком».

У матеріалах суду зазначено, що «Кривбасзалізрудком» підтримав родину загиблого, надавши фінансову допомогу на його поховання в розмірі 35 000 грн.

 

Але жінка втратила сина, рідну їй людину, яку дуже любила. Це невідновлювана втрата. За спричинені їй душевні та психічні страждання, нервове потрясіння і розпач позивачка просила стягнути з ПАТ "КЗРК" моральну шкоду у 500 тисяч гривень.

 

Дослідивши матеріали справи, суд вирішив, що справедливою компенсацією перенесених матір'ю моральних страждань буде стягнення моральної шкоди у 190 000 гривень.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: