Кривий Ріг дає приклад іншим містам у розвитку індустріального туризму

ДУМКА
17.05.21 - 17:59

Кривий Ріг - безумовний лідер в Україні в просуванні ідеї індустріального туризму. 

Це підтвердили результати міжнародної туристичної виставки UITT «Україна - подорожі та туризм». 

 

«Для нас важливо, щоб індустріальний туризм був не тільки гаслом і маркетинговою комунікацією, а щоб це був справжній продукт. Кривий Ріг дає зразок всім індустріальним містам України, як потрібно ставитися до організації індустріального і міського туризму в контексті індустріальної культури», – підкреслив голова Національної туристичної організації України (НТОУ) Іван Ліптуга. 

 

 «Нові враження - Кривий Ріг. Такого ти ще не бачив!»- так амбітно запрошували гравців туристичного ринку на криворізьку локацію на виставці. 

 

 

 Бренд Кривого Рогу вже відомий учасникам виставки, експертам і поціновувачам туризму. Стилізований логотип і символічна атрибутика на криворізькій локації привертали особливу увагу.

 

«Велика кількість відвідувачів нашого стенду показує високий інтерес мешканців різних міст і країн до нашого міста. Експерти галузі відзначають, як багато наш мер Костянтин Павлов робить з точки зору розкриття потенціалу Кривого Рогу, в тому числі в транспортному і туристичному плані. Завдяки співпраці з Державним агентством розвитку туризму і Укрзалізницею, відкриваються маршрути між Кривим Рогом і Одесою, Генічеськом та інші. Незабаром почнуться авіаційні перельоти між Кривим Рогом і Києвом», - зазначив заступник мера Кривого Рогу Сергій Мілютін. 

 

 Ставка Кривого Рогу на нинішній виставці – на екстрим. Поціновувачам нетривіального відпочинку пропонують полоскотати нерви на «Червоному мосту».

 

  «У нашого скеледрому «Червоний міст» немає аналогів в Україні. Ми зробили ревіталізацію об'єкта, на опорах покинутого мосту облаштували скеледром. І тепер будь-хто - і новачок, і професіонал може приїхати і прекрасно провести час, насолодитися природою і активним відпочинком», – розповів Олег Грінченко, представник громадської організації «Скелелази Кривого Рогу». 

 

 

 Фахівці з промислового туризму на виставці пропонували відвідувачам подорож індустріальним містом за кілька хвилин за допомогою окулярів віртуальної реальності. Ця інновація припала багатьом до вподоби.

 

 

«До виставки я мало знала про Кривий Ріг. Зараз, побачивши все на власні очі за допомогою VR / AR- технологій, я б хотіла відвідати і побачити все ще раз, наживо. І сплавитися на байдарках, і подорожувати. І, звичайно, велосипедна прогулянка цими маршрутами мене теж вразила», - поділилася враженнями Марія Пилипенко, відвідувачка виставки. 

 

 

 Криворіжці цього літа сподіваються приймати ще більше гостей, зацікавлених індустріальними маршрутами.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: