Кривий Ріг, Кам'янське, Дніпро, Одеса та Львів - міста з перевищеним рівнем забруднення повітря

ЕКОЛОГІЯ
28.10.19 - 11:53

Кривий Ріг, Кам'янське, Дніпро, Одеса та Львів, - ДСНС назвала міста із забрудненим повітрям.

Гідрометеорологічні організації ДСНС не фіксують значного перевищення забруднення повітря в містах України.

 

Ці норми підвищені лише у 5 містах, серед яких і Кривий Ріг. Про це повідомляють на сайт Держслужби з надзвичайних ситуацій.

 

Так, станом на 27 жовтня, значних перевищень рівнів забруднення атмосферного повітря не зафіксовано.

 

Концентрацій оксиду вуглецю, фенолу, формальдегіду, діоксиду азоту, діоксиду сірки, пилу, які могли б бути віднесені до високих, мережа спостережень гідрометеорологічних організацій ДСНС України не відзначає.

На території України утримується антициклонічний характер погоди, що зумовлює відсутність опадів, слабкий вітер, підвищення температури повітря від поверхні землі до висоти 700-800 м (інверсія), відсутність вертикального перемішування повітря, густі тумани. Ці фактори сприяють накопиченню в приземному шарі забруднюючих речовин.

 

Разом з тим, значного зростання рівнів забруднення повітря не спостерігається.

 

Незначні перевищення гранично допустимих концентрацій мають місце лише в Дніпрі, Одесі, Кривому Розі, Львові та Кам´янському.

 

Загалом, синоптична ситуація не відрізняється від аналогічних погодних умов у попередні роки, тому в Україні немає суттєвих підстав для стурбованості щодо стану повітря.

 

За прогнозами Українського Гідрометцентру, в період з 28 по 29 жовтня на території України очікується покращення синоптичної ситуації.

 

У службі повідомили, що з метою посилення моніторингу атмосферного повітря у місті Києві мережу постів (16 постів) метеоспостережень центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського переведено на посилений режим роботи.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: