"Кривий Ріг: погляд через століття". У місті презентують нову книгу місцевих краєзнавців

КУЛЬТУРА
25.02.19 - 15:51

27 лютого о 13.00 у Криворізькому історико-краєзнавчому музеї презентують книгу "Кривий Ріг: погляд через століття".

Книга присвячена 100-річчю отримання Кривим Рогом статусу міста.

Над нею працювали відомі у місті історики та краєзнавці Ірина Стеблина й Олександр Мельник.

 

"Над книгою ми працювали з Олександром Мельником досить тривалий час, - коментує Ірина Стеблина. - Вона потрібна для сьогодення. Маємо надію, що її прочитають з великою увагою тисячі зацікавлених мешканців міста та околиць.

Видання складається з передмови, витягів із документів засідання з'їзду рад робітничих, селянських і червоногвардійських депутатів у 1919 році.

24 розділи присвячені кожен окремій темі - в основному, соціально-економічному і культурному розвитку нашого міста. Всі, хто погортають книгу, зможуть перенестися у свою молодість, детальніше дізнатись про ті роки, коли вони ходили на дискотеки, в бібліотеки і школи.

Є розділи про минувшину нашого краю, починаючи з найдавніших часів. Нам було цікаво працювати над книгою, сподіваємось, що вона знайде своїх читачів".

 

"За основу подачі матеріалу було використано метод, який зараз широко використовується в Європі, - принцип вінка сонетів у поезії. Розпочинається новодрук із розділу "Між землею і небом" і закінчується "Між небом і землею". Ми прагнули показати, які події і процеси відбувалися у соціальній сфері, мистецтві, галузях охорони здоров'я та освіти у Кривому Розі", - додає Олександр Мельник.

 

Таким чином, видання узагальнює досід краєзнавства за XX і початок XXI сторіччя. Деякі оповіді містять відомості до 2017 року, окремі - до минулого року.

 

Завітайте у середу на презентацію книги до міського музею (вул. Каунаська, 16 а).

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: