Куди поділися знамена? Нардеп Костянтин Павлов вимагає повернути бойові прапори криворізьких визволителів

ПРЯМА МОВА
24.04.19 - 11:50

За кілька днів мільйони українців святкуватимуть День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Це якщо офіційно, а неофіційно, по-народному, День Перемоги у ВВВ 9 Травня.

На засіданні сесії Верховної Ради України виступив народний депутат Костянтин Павлов. Свій виступ він оголосив офіційним зверненням до міністра МВС Арсена Авакова.

 

"Це свято, дійсно, об'єднує мільйони людей по всій країні. Об'єднує різні покоління. Тому що це свято народу-переможця і нас - нащадків переможців над нацизмом! - заявив нардеп із Кривого Рогу. - Щоправда, в останні роки не тільки це свято, але і сам подвиг народу намагалися не просто замовчати, а й взагалі стерти з пам’яті, підмінити поняття, переписати. Не вийшло і не вийде! А в одному такому випадку я вимагаю поставити крапку негайно".

 

Депутат нагадав, що в 2018 році в Кривому Розі після урочистих заходів на честь Дня визволення міста від нацистських загарбників, за надуманою справою, з Криворізького історико-краєзнавчого музею було вилучено і вивезено в невідомому напрямку, нібито на експертизу, справжні бойові прапори частини, яка визволила місто від нацистів.

 

 «Ці прапори – священна реліквія для сотень тисяч громадян - воїнів-визволителів, їхніх дітей, онуків і правнуків. І на істерики мракобісів типу В'ятровичів зазначу, що ці прапори на міських урочистостях з гордістю несли герої – гвардійці військової частини 3011 Національної Гвардії України. Тієї частини, бійці якої з перших днів виконують свій обов'язок в зоні АТО і захищають Україну. Тому ми категорично вимагаємо, щоб ці історичні реліквії – бойові прапори частин, які воювали за нашу землю і звільняли не лише Кривий Ріг, а й багато інших міст України, були негайно повернуті криворіжцям! А  з усією Україною, в багатьох містах ми пройдемо 9 травня Маршем миру – маршем нащадків переможців».

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: