А куля й досі в грудях. Криворізький коп, який стріляв у 17-річного юнака, постане перед судом

КРИМІНАЛ
20.07.20 - 11:19

До суду скерували обвинувальний акт відносно колишнього оперуповноваженого одного з відділів Криворізького відділу поліції, який стріляв у 17-річного юнака, - повідомляє Державне бюро розслідувань.

Нагадаємо, в серпні 2018 року двоє працівників поліції запідозрили двох хлопців у незаконному зберіганні та придбанні наркотичних речовин.

 

Ті почали втікати від правоохоронців. Один із них, спіткнувшись, упав на землю, а поліцейський, який його наздогнав, двічі вистрелив у юнака з пістолета.

 

17-річний потерпілий отримав вогнепальне кульове проникаюче поранення в груди. Куля до сих пір знаходиться у легенях хлопця, бо лікарі не ризикують її діставати.

 

За висновками судово-медичної експертизи, поранення віднесли до тяжких тілесних ушкоджень.

 

"Працівники Нацполіції Кривого Рогу приховували цю інформацію майже рік, і лише у серпні 2019-го року розпочали розслідування за цим фактом, - раніше повідомляли у ДБР. - Крім того, це кримінальне провадження до квітня цього року розслідував орган поліції, у якому працював підозрюваний, та фактично досудове розслідування у ньому не проводили.

 

У квітні 2020-го року, після надходження матеріалів справи до ДБР, досудове розслідування активізували та менш ніж за 2 місяці слідчі ДБР зібрали необхідну доказову базу для притягнення винного до відповідальності.

 

 Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: