Квітни, незалежна! З найвизначнішим державним святом, криворіжці!

СВЯТО
24.08.20 - 9:13

Сьогодні наша держава святкує День Незалежності. Цей знаменний день ми відзначаємо щороку на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акта проголошення незалежності України.

"Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року,

Верховна Рада України постановляє: Вважати день 24 серпня Днем незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України", - йшлося в історичному документі.

 

У Києві на Софійській площі відбудуться святкові заходи з нагоди 29-ї річниці незалежності. Урочистою ходою центральними вулицями пройде Марш захисників - ветеранів АТО, громадських організацій, волонтерів.

 

Україна сьогодні зранку вже приймає привітання від глав держав. Як повідомляє пресслужба Офісу президента України, президент США Дональд Трамп у своєму привітанні народу України наголосив на викликах, які переживає Україна та світ цьогоріч, відзначивши важливість мирних ініціатив керівництва держави та протистояння пандемії COVID-19.

 

Президент Республіки Польща Анджей Дуда в річницю проголошення незалежності України побажав українцям єдності та миру.

Лідер Французької Республіки Еммануель Макрон у своєму привітанні зичив українському народу процвітання та миру. Президент Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр привітав громадян України з Днем Незалежності від імені німецького народу.

Папа Франциск з нагоди Дня Незалежності передав усім українським громадянам побажання миру й розквіту.
 

У Кривому Розі сьогодні масових урочистих заходів не буде. Представники міської влади та громадськості покладуть квіти до пам'ятників отаману Петру Калнишевському та гетьману Богдану Хмельницькому.

 

Вітаємо вас із найвизначнішим державним святом, криворіжці! Шануйте себе і свою країну! 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: