Кити, рибки, черепахи: барвиста фауна в підземці швидкісного до вподоби криворіжцям

БЛАГОУСТРІЙ
09.12.21 - 15:18

Творчі ідеї криворіжців втілюють у проєктах "Громадського бюджету". Один із таких - "Кольори промислового міста". Зараз художники розфарбовують внутрішні приміщення трьох станцій криворізького швидкісного трамвая.

Дивовижні кити та дельфіни, різнокольорові рибки та чудернацькі черепахи. Морська фауна у нашому сухопутному місті - реальність. Її за допомогою конкурсу "Громадський бюджет" втілює у життя ініціативна група прихильників стріт-арту.
 

"Я займаюсь професійним мистецтвом більше 10 років. Намагаюсь перетворити сірі стіни на вулицях міста на кольорові. Хочеться, щоб усі були на позитиві, дарувати приємні емоції криворіжцям і туристам", - каже Ігор Ветушинський, автор проєкту.

 

Проєкт-переможець має назву "Кольори промислового міста". До стріт-арту на трьох станціях метротраму залучили і художників з Маріуполя.

 

"Ми приїхали з Маріуполя, тому в якомусь плані привезли вам до Кривого Рогу своїх дельфінів. Підземний перехід я ще не малював. У вас незвичайні локації, коридор, переходи - оформлювати такі місцини для мене досить цікаво", - зізнається Олександр Писарчук, художник із Маріуполя.

 

Єдине, що заважає митцям втілювати ідею, це протяг, який гуляє підземкою. Тому митці добирають час, коли комфортно наносити фарби на стіни.

 

Барвиста морська фауна пасажирам швидкісного подобається. Люди відзначають якість малюнків, швидкість виконання роботи і стиль арт-оздоблення. Кажуть, стінопис створює у них позитивний настрій. 

 

Роботи триватимуть і наступного року. Другий проєкт "Кольори промислового міста" - серед переможців вже цьогорічного Громадського бюджету. Планують розфарбувати ще дві станції швидкісного трамвая та прилеглі трансформаторні будки. Тема стінопису буде іншою, але це поки що секрет.

 

 
 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: