«Лайкоманія у соціальних мережах». Освітяни Кривого Рогу провели міський марафон

ОСВІТА
08.02.19 - 14:26

Протягом січня у школах Кривого Рогу проходив міський марафон «Лайкоманія у соціальних мережах».

Освітяни мали на меті формування у дітей та підлітків особистої медіакультури, соціальних, комунікативних здібностей, безпечної поведінки у соціальних мережах, - повідомляє департамент освіти і науки виконкому.

 

Учасниками цього марафону були педагоги, учні і вихованці закладів загальної середньої та позашкільної освіти. До проведення заходів залучились і соціальні педагоги, практичні психологи, представники правоохоронних органів, громадських організацій.

Усього в криворізьких закладах провели понад 240 івентів: зустріч учнів з працівниками ювенальної превенції «Захисти себе в Інтернет мережі» (КПНЗ «ЦДЮТ «Гармонія» КМР), «Життя віртуальне – ризик реальний» (Саксаганський район), молодіжна трибуна «Життя Онлайн» (КПНЗ «ЦДЮТ «Сонях» КМР), профілактична зустріч з представниками патрульної поліції «Школа і поліція» (КПНЗ «ЦДЮТ «Мрія» КМР).

Діти зустрічалися з представниками КФ ДДУВС, ювенальної превенції з теми «Безпечний Інтернет для користувачів підліткового віку» програми «Школа і поліція» (КЗСШ №4, КЗШ №8, заклади освіти Інгулецького району).

Для педагогів провели правові лекторії, панораму методичних ідей, семінар «Кібербулінг в дитячому середовищі», інформаційні зустрічі та семінари-практикуми.

Заходи пройшли з використанням арт-технологій, ігрових програм та різноманітних тренінгів. 

У школах провели волонтерські акції й флешмоби: «Мій вибір – спілкування з людиною, а не з гаджетом» (КЗШ №86), «Безпечний Інтернет» (КЗШ №8), «Лайк – це безпечно» (КНВК №81), флешмоб-акції «SCROLLFREEСІЧЕНЬ», «Безпека в Інтернеті» (КЗШ №№65, 102, 108, КГ №127), конкурси й виставки малюнків, плакатів, презентацій, проектів: «Кібербулінг», «З Інтернетом безпечно», «Мережа Інтернет. Моя інформаційна безпека» та інші.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: