Лідери НАТО визнали росію найбільшою загрозою Альянсу: Україна отримає більше допомоги

ВАЖЛИВО
29.06.22 - 16:14

Нова стратегічна концепція НАТО визнала країну-агресорку росію найбільшою загрозою Альянсу.

У документі росію визнають "найсерйознішою і прямою загрозою" безпеці союзників. Також вперше розглядається питання Китаю та виклики, які Пекін ставить перед безпекою, інтересами та цінностями союзників.

 

"Концепція визначає обстановку безпеки, з якою стикається Альянс, підтверджує наші цінності та пояснює ключову мету НАТО щодо забезпечення нашої колективної оборони. В ній викладені три основні завдання НАТО: стримування та оборона; запобігання кризам та управління ними; та спільна безпека", - йдеться у повідомленні.

 

Саміт НАТО ухвалив новий комплексний пакет допомоги для України.

 

Столтенберг відзначив лідерство президента Володимира Зеленського, заявивши, що його хоробрість - натхнення для нас всіх:

 

"Путін і його війна в Україні розбили мир в Європі і створили найбільшу кризу безпеки в Європі з часу Другої світової війни, - заявив він. - Україна може покладатися на нас тільки, скільки потрібно. Члени альянсу будуть надавати значну фінансову і військову допомогу".

 

За його словами, всеохоплюючий пакет допомоги Україні передбачає комунікації, паливо, медичне забезпечення, обладнання для захисту від хімічної та бактерологічної зброї, системи боротьби з дронами.

 

А також передбачається переозброєння України на озброєння НАТО.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»